Witam!
Panowie prosze o poradę. Chcę kupić alufelgi ale nie wiem czy 14`` czy 15``. Jakie będą lepsze?? Oryginalnie mam 14 bo mam golfika 1.9TDI z 95roku.
Czy 15 mogą być?? a Jeśli tak to czy opona 195/65 będzie pasować?? bo ojciec takie może mi dać w super stanie (michelin) więc chętnie bym sobie założył. Mam zawieszenie seryjne, w ogóle nie obniżone. Teraz na 14 jest duży zapas do nadkoli. Jak zmienię felgę na 15 to zmniejszy się o 2,5cm ale czy nie będzie ocierała opona o nadkole?? Może ktoś z Was się orientuje??
Pozdrawiam
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
powiedział bym nawet że są wskazane he he he...Szymon napisał(a):Czy 15 mogą być??
Szymon napisał(a):czy opona 195/65 będzie pasować
nie - za duży profil
tak więc polecam alusy 15" ale nie wrzucisz już tam tych opon, proponował bym zaopatrzyc sie w opony 195/50 i wtedy na 15 stkach wygląda to ładnie, jesli te michelinki są na felgi 15-calowe to i tak ich nie zmieścisz w mk3, ogólnie ten profil to takie balony że chyba na 13" albo na 14" byś moze jeszcze zmieścił, ja osobiscie Ci tego nie polecam, jesli zależy na wygądzie...
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
różnice zobaczył bys dopiero po przejściu na mniejszy profil i wiekszą felge, wtedy powiedział bys ze wygląda super, ale tamtych oponek nie wciśniesz także chyba zostaje Ci pozostanie przy 14 calach, pozdroSzymon napisał(a):Mam w tej chwili ten sam profil na 14. 185/65/14 i nie wyglada źle
SPRZEDAM >Black VW Golf III GTD TD+IC<
-

kajtek - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1