Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Felgi BBS 17´ a kolo zapasowe 14
Witam wszystkich mam takie pytanie bo jade w trase i sie obawiam bo mam na lato aluski bbs 17 cali a kolo zapasowe mam 14 i jak zlapie gume to moge jechac na tej 14
- dzideus22
- Czytacz
Kwestia jaki profil masz jeszcze, bo jak 17 mega nisko a 14 balon to nawet niewielka różnica w wysokości będzie
Możesz tak śmigać, tylko licz się z tym że przy ostrych manewrach może być dziwnie. W którymś z ostatnich numerów "Motoru" był test dobre opony vs słabe opony vs 3 dobre i jedna dojazdówka. Dużo lepiej wypadły 3 dobre oponki i dojazdówka niż komplet takich samych ale najtańszych gumolitów z targu
Możesz tak śmigać, tylko licz się z tym że przy ostrych manewrach może być dziwnie. W którymś z ostatnich numerów "Motoru" był test dobre opony vs słabe opony vs 3 dobre i jedna dojazdówka. Dużo lepiej wypadły 3 dobre oponki i dojazdówka niż komplet takich samych ale najtańszych gumolitów z targu
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ja slyszalem o czymś takim jak "zapasówka w sprayu" Generalnie mam instalacje gazową z butlą w kole, więc troszke niewygodne dla mnie jest jeżdżenie z zapasem. Słyszał ktoś o czymś takim bądź praktykował ? Podobno wypełnia od środka oponę zaklejając dziury i starczy na troche takie rozwiązanie. 

-

melcu - Czytacz
Słyszał, w wielu nowych samochodach masz takie cudo bo nie ma miejsca na zapas. Podpinasz sobie sprej do wentylka i wpsikujesz do środka, uciekając przez dziurę zalepia się i tworzy taką gumowatą warstwę. Awaryjnie bardzo fajna rzecz, ale niestety jak przetniesz oponę to nie pomoże 

-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1