Felgi Aluminiowe po renowacji. Opinie

Wszystkie informacje o felgach aluminiowych, stalowych, oraz oponach.

Moderator: Moderator

Felgi Aluminiowe po renowacji. Opinie

Postprzez wojtekmiszcz » 6 maja 2015, o 12:57

Witam
Ostatnio bawiłem się w renowację felg. Oto one:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje pytanie jest następujące:
Jak oceniacie ich wygląd? Co w nich wam się podoba, a co nie? Czym zabezpieczyć aluminium(jeżeli w ogóle)?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
wojtekmiszcz
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 maja 2014, o 11:54
Lokalizacja: Radom

Felgi Aluminiowe po renowacji. Opinie

 

Postprzez Opik » 6 maja 2015, o 13:09

Wykonanie jest całkiem dobre, przynajmniej tyle ile można powiedzieć o zdjęciach. Wyszło to całkiem fajnie, ale w takiej formie pasowały by do czegoś pokroju CC/Seicento albo Civic, to nie jest klimat Golfa zdecydowanie

Jeżeli chodzi o polerowany rant to zabezpieczyć możesz np bezbarwnym lakierem (niestety trochę traci to na "świeceniu"), albo dobrym woskiem
Avatar użytkownika
Opik
Members
 
Posty: 7058
Dołączył(a): 28 lis 2011, o 22:22
Lokalizacja: Lublin
Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Banita95 » 6 maja 2015, o 20:50

Opik, Straci na blasku i to dużo !

wojtekmiszcz, Kup porządną pastę np mothers i wypoleruj te aluminium zobaczysz różnicę !
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez wojtekmiszcz » 6 maja 2015, o 21:34

Dziękuję za odpowiedzi.
A ile mogą być warte te felgi?
wojtekmiszcz
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 maja 2014, o 11:54
Lokalizacja: Radom

Postprzez Banita95 » 6 maja 2015, o 21:43

Nie wiem co to za model ats ale liczył bym na 500-700zł zależy kto będzie je chciał i jaką będzie miał wizję
Avatar użytkownika
Banita95
Members
 
Posty: 860
Dołączył(a): 3 lis 2013, o 00:34
Lokalizacja: Pasłęk
Rocznik: 99
Silnik: 2.3
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Radi » 7 maja 2015, o 10:39

Lakier na polerce lepiej odpuścić bo bedzie go można paznokciem sciągać. Dobra pasta od czasu do czas przepolerować i nic sie nie bedzie działo.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2831
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez wojtekmiszcz » 7 maja 2015, o 11:32

Myślę że i tak dobrze wyglądają. Dużo się z nimi namęczyłem, ale warto było. najdłużej zeszło z rantem. Największą frajdę sprawiło mi nanoszenie "carbonu" gdyż nie jest to jakaś badziewna okleina, lecz pomalowałem tak. ;-)
wojtekmiszcz
Berbeć
 
Posty: 3
Dołączył(a): 19 maja 2014, o 11:54
Lokalizacja: Radom


- - -



Powrót do Felgi i opony

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości