??Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Dlaczego miałby być to zły pomysł?
ja mam w swoim felgi 16" od mk IV i dają radę, tylko muszę sobie niższe oponki teraz na lato kupić, zeby mi się prędkość zgadzała z licznikiem i żeby wizualnie lepiej wyglądał
bo ostatnio zmłuciłem mojego wujka audi
swoim golfem i miałem na budziku 160 a on mówił, że jechał 170... więc coś nie tak ze wskazaniami w moim vw
tylko nie zakładaj za szerokich kapci bo to nie ma sensu 
ja mam w swoim felgi 16" od mk IV i dają radę, tylko muszę sobie niższe oponki teraz na lato kupić, zeby mi się prędkość zgadzała z licznikiem i żeby wizualnie lepiej wyglądał
bo ostatnio zmłuciłem mojego wujka audi
swoim golfem i miałem na budziku 160 a on mówił, że jechał 170... więc coś nie tak ze wskazaniami w moim vw
tylko nie zakładaj za szerokich kapci bo to nie ma sensu 
--==///Memento Mori///==--
-

vibes - Czytacz
vibes napisał(a):bo ostatnio zmłuciłem mojego wujka audiswoim golfem i miałem na budziku 160 a on mówił, że jechał 170... więc coś nie tak ze wskazaniami w moim vw
Nie, nie. Na 90 % przekłamanie jest w
.
Po prostu ten typ tak ma. Częsta wada w
. Przy 100 km/h przekłamanie może wynosić +/- 10 %. Łatwo to sprawdzić, jeżeli Twój wuja ma klimatronik. Wpisujesz wtedy odpowiedni kod i na wyświetlaczu pojawia się prawdziwa wartość prędkości w cyferkach. Wtedy można zobaczyć jak wielkie jest przekłamanie na licznikach.- sebaa
- Administrator
noo jak Seba:) po pierwsze mam za duze kola i licznik mi klamie i nie powiesz ze nie:) po drugie moj wujek nie ma klimatronika zeby to sprawdzic a pamietam jak swojego czasu wjechałem pod znak "zwolnij! jedziesz ... km/h" i ten znak raczej dobrze pokazuje prędkość, nie bede sie z toba spierał o audi ale moj golf w tej chwili pokazuje zle i bedzie pokazywal dobrze dopiero wtedy jak zaloze opony 16" ale z profilem ktory wyrówna mi sie do 195/50R15, bo teraz sa troche a nawet nie troche tylko o wiele wyzsze:) na kolach 15" lecialem 220km/h zgodnie ze wskazaniami licznika a na 16" pokazuje mi troche mniej ale obrotomierz sie dalej domyka i czuje ze leci szybciej:)
--==///Memento Mori///==--
-

vibes - Czytacz
polecam tą stronę:
http://www.vtuning.com/kalkulator.html
http://www.vtuning.com/kalkulator.html
-

krazek1 - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe