Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Mój ojciec w swojej
w takich felgach ma 205x55. A co tu, to szczerze się nie orientuje.
Może znajdziesz coś w tym temacie:
http://www.golf3.pl/topics5/przelicznik ... a-vt11.htm
w takich felgach ma 205x55. A co tu, to szczerze się nie orientuje.
Może znajdziesz coś w tym temacie:
http://www.golf3.pl/topics5/przelicznik ... a-vt11.htm
- sebaa
- Administrator
co do tego, że są "grubsze, chudsze" to się zgodzę ale wątpię by to było od tak sobie - jakiś standard musi być zachowany bo później może między innymi źle wskazywać prędkość, przebytą trasę itp.
Sam planuję zakupić jakieś ładne pantofelki do mojego golfa więc jak się dowiem więcej to dam znać
Pod TYM linkiem podanym przez sebaa jest wszystko co jest nam potrzebne
zaznaczasz jakie masz opony po lewej stronie (jakie powinieneś mieć fabrycznie) a po prawej stronie wybierasz jakie chciałbyś..na dole pokazuje granicę błędu prędkościomierza
Powodzenia i daj znać jakie gumki wybrałeś
Pozdro
Sam planuję zakupić jakieś ładne pantofelki do mojego golfa więc jak się dowiem więcej to dam znać
Pod TYM linkiem podanym przez sebaa jest wszystko co jest nam potrzebne
zaznaczasz jakie masz opony po lewej stronie (jakie powinieneś mieć fabrycznie) a po prawej stronie wybierasz jakie chciałbyś..na dole pokazuje granicę błędu prędkościomierza
Powodzenia i daj znać jakie gumki wybrałeś
Pozdro
««...to w nas, to robimy cały czas...»»
- beamer
- Berbeć
beamer napisał(a):co do tego, że są "grubsze, chudsze" to się zgodzę ale wątpię by to było od tak sobie - jakiś standard musi być zachowany bo później może między innymi źle wskazywać prędkość, przebytą trasę itp.
Tak, ale to wtedy dobierasz większe felgi przy niższych oponach (mają wtedy niższy profil) i wymiar bezwzględny koła jest zachowany. Wtedy licznik nic nie przekłamuje.

- sebaa
- Administrator
Poczytacie co piszecie! Standard na seryjnej zawiesze jest 14" załóż 15" np: ET30 na kapciu 195/60/15 i zobacz po większej dziórze czy nadkola nie zostały za samochodem. Wracając do 16" to mój typ 195/45/16 lub 195/50/16. leszkup1 dopisz coś na temat zawieszenia czy masz serię czy jakiś gwint założony oraz jaką wartość ma odsadzenie felgi czyli ET.
pozdrawiam i gratuluję odwagi przy zakupie 16" na nasze Polskie drogi. Ale klient nasz pan........
pozdrawiam i gratuluję odwagi przy zakupie 16" na nasze Polskie drogi. Ale klient nasz pan........- szmergiel
- Berbeć
Ja posiadam felgi 16 z oponkami 215/40 zr 16 86w. I szczerze powiem ze kazda dziure na drodze czuje i szybka jazda w koleinach jest bardzo niebezpieczna bo wyrywa go na boki strasznie
Ale jest 2 strona jak takie szerokie fele z tylu wygladaj!!

Ale jest 2 strona jak takie szerokie fele z tylu wygladaj!!

..kJk..Gti..
-

kJk - Berbeć
• Strona 1 z 1