Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
FAKTY I MITY
Ciekaw jestem czy to prawda bo spotkałem sie z opinią że felgi z opnami romiar 15 maja negatywny wplyw na prace pompy wspomagania i na dodatek moga ja zatrzec lub zepsuc myslicie ze to prawda... POZDRAWIAM 

Veni Vidi Vici MKIII Forever
-

Skner80 - Czytacz
myśle ze to jakiś stary mit
kolega już jedzi na feldze 17 już ponad 2lata i z pompą nic się nie dzieje
kolega już jedzi na feldze 17 już ponad 2lata i z pompą nic się nie dziejeMój VW GOLF 3
moj-golf/by-adek-19-t5645.html
moj-golf/by-adek-19-t5645.html-

Adek19 - Members
-

mcsym - Members
- Rocznik: 1997
- Silnik: 2.0 16V ABF
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Skner80, ciekawe pytanko, też mi się obiło o uszy jak wyważałem koła, koleś mówił że to szkodzi, oj trzeba poszukać konkretnej odpowiedzi na to pytanie, potwierdzone faktami a jak kupowałem pompę do wspomagania z kumplem to w sklepie też się pytali na jakich kołach się jeżdzi?? mówicieze to mit?? to skąd się wziął i krąży wciąż żywy, pozdrawiam
- opolanin
tak jak krąży mit że w PL sie na glebie nie da jezdzić...
proszę Was, skoro nawet VW wkłada koła 15, 16 to gdzie tam chcecie się doszukiwać jakichś mitów?
ojcu niedawno w mercu też pekła na pół pompa wspomagania i co, ma sobie 14 włożyć z tego powodu ? po prostu nie każdy dba o to by był w niej płyn, może jest zmęczona, kto wie ile dane auto ma przebiegu, jeśli już mu 15 lat strzeliło.
proszę Was, skoro nawet VW wkłada koła 15, 16 to gdzie tam chcecie się doszukiwać jakichś mitów?
ojcu niedawno w mercu też pekła na pół pompa wspomagania i co, ma sobie 14 włożyć z tego powodu ? po prostu nie każdy dba o to by był w niej płyn, może jest zmęczona, kto wie ile dane auto ma przebiegu, jeśli już mu 15 lat strzeliło.
-

mcsym - Members
no i jeszcze pozostaje jeden aspekt jednemu pompa wytrzyma 3 lata na 17 a drugiemu padnie jak zmieni na 15 kwestia jak sie trafi i jak wyeksploatowana jest czesc... wiadomo niektore rzeczy wychodza juz felerne z fabryki i pewnie komus sie to przytrafilo i puscil fame 

-

Imper - Members
a jesli chodzi już o fachowcu ze sklepów czy wulkanizacji to już wogóle śmiech na sali. ja jak byłem naciągać moje gumy 195 na 7,5 cala, to nie dośc, że patrzeli jak na idiote
potem teksty, że na tym się nie da jezdzić, że opona może spaść, wreszcie koleś chciał się ze mną zakładać, że 16' do mk3 nie wejdzie
proponował mi 13/175/70 bo takie były oryginalne w golfach
wracając do pompy... jesli ktoś wymieniał i wsadził jakiegoś chińczyka za ćwierć ceny oryginału, to chyba logiczne, że nie wytrzyma tyle ile oryginał
chociaż, wszystko możliwe
Dobra, starczy tej mitologii
potem teksty, że na tym się nie da jezdzić, że opona może spaść, wreszcie koleś chciał się ze mną zakładać, że 16' do mk3 nie wejdzie
proponował mi 13/175/70 bo takie były oryginalne w golfach
wracając do pompy... jesli ktoś wymieniał i wsadził jakiegoś chińczyka za ćwierć ceny oryginału, to chyba logiczne, że nie wytrzyma tyle ile oryginał
chociaż, wszystko możliwe
Dobra, starczy tej mitologii

-

mcsym - Members
co do opon 195*50R15 to nawet w mojej poprzedniej GL-ce było napisane na klapce wlewu paliwa że takie można montować.... mcsym jak byłem u oponiarza i mu pokazałem moje felgi 7 calowe i oponki szer 195 to lamentował po co takie felgi szerokie i nie wiadomo czy tą oponę naciągnie... a jak się już zabrał do roboty to się okazało że pasują idealnie 

Mój GTI 2.0 16V ABF
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
moj-golf/moj-nowy-nabytek-gti-16v-t6311.html
-

czepi - Members
• Strona 1 z 1