Moderator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ujdą ale jak golf będzie wyglądał na oponach jak od roweru?. 2 cm węższe Tu masz tabelę zaminników.
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zam ... eField.y=7
http://www.opony.com.pl/opony/opony_zam ... eField.y=7
- pablomed
- Members
kupno opon zimowych
Mam taki problemik..bo planuje kupic opony zimowe R13 175 i czy bedzie jakas roznica w jezdzie miedzy profilem 70 a 65?? bo zastanawia mnie taka roznica w cenie tych profili..
- _Szymon_
- Berbeć
jeździłem na obu takich profilach i osobiście nie odczułem różnicy,w końcu to tylko 5mm wysokości, zresztą w zimie nie jeździ się raczej wyczynowo więc chyba nie robi to wielkiej różnicy. Na tych wyższych 70 łatwiej pokonać błoto i śnieg przy starcie tylko tyle zauważyłem. Różnica w cenie może, wynikać z tego, że wiele popularnych aut fiat,opel i inne seryjnie mają gumy 175/65/R13.
- Marek87
- Czytacz
hej ja mam troszkę inny problem ale nie będe już tematu zakładał.. więc:
poprzedni właściciel zostawił mi zimówki 195/65/15 i niewiem jakie felgi(stalowe slusy juz mam;) ) dobrac bo do golfa chyba niema org 15 ''stalówek
ktoś ma jakieś pomysły z czego by pasowały 
poprzedni właściciel zostawił mi zimówki 195/65/15 i niewiem jakie felgi(stalowe slusy juz mam;) ) dobrac bo do golfa chyba niema org 15 ''stalówek

>> Wolf 3 <<
-

Flippy - Berbeć
możesz mieć przekłamanie na liczniku i to nie jest wcale 5 mm różnicy jak pisze kolega powyżej tylko 70 oznacze że wysokość opony stanowi 70% szerokości. Dodatkowo jeżeli masz abs i zastosujesz inne opony niż zalecane przez producenta możesz uszkodzić pompe od abs i cały system sterowania. Więc nie polecam zamiany opon na inne niż zalecane przez producenta
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- czmarceli
- Berbeć
-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
opony i felgi
Do KILER 81?
poszukuję dwóch stalowych felg,nie drogich,bo załatwiłem ostatnio na dziurze oponę i felgę.
rozmiar oponki to:185/60 R14,felga 4x100,6.0Jx14H2,ET45
a jeżeli by ktoś miał używkę zimowa oponkę VREDESTEIN SNOWTRAC 2,TO BYŁBYM W NIEBIE,miałem takie w komplecie na czterech stalówkach,a teraz już nie.
nie powiem,że mi śpieszno,bo na dojazdówce to za dalego i za długo nie chcę jeżdzić!
Pozdro dla wszystkich odwiedzających mnie
poszukuję dwóch stalowych felg,nie drogich,bo załatwiłem ostatnio na dziurze oponę i felgę.
rozmiar oponki to:185/60 R14,felga 4x100,6.0Jx14H2,ET45
a jeżeli by ktoś miał używkę zimowa oponkę VREDESTEIN SNOWTRAC 2,TO BYŁBYM W NIEBIE,miałem takie w komplecie na czterech stalówkach,a teraz już nie.
nie powiem,że mi śpieszno,bo na dojazdówce to za dalego i za długo nie chcę jeżdzić!
Pozdro dla wszystkich odwiedzających mnie
- zuznik
- Czytacz