Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czyszczenie alusów!!!!!!!!!!!!!!
Witam wszystkich. zna ktoś może jakiś naprawdę dobry środek do czyszczenia felg aluminiowych. chodzi mi najbardziej o żółte przebarwienia i żeby troche lepiej lśniły. Wielkie dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam 

- Arturro
- Czytacz
Dokładnie, CIF jest idealny. Miałem całe czarne alufelgi (chyba od hamulców i opon się tak pobrudizły i nie były czyszczone chyba od nowości) a CIF wszystko puścił. Jak będziesz czyścił to weź je najpierw zwilż wodą, później daj CIF i rozmaż go na całą brudną powierzchnię. Poczekaj chwilkę i przeczyść delikatnie, będą wyglądać jak nowe.
A tak na marginesie może wie ktoś jak naprawić takie odpryski na obrzeżach felg. Zastosować jakąś szpachlę, a później pomalować w kolor fegi??
A tak na marginesie może wie ktoś jak naprawić takie odpryski na obrzeżach felg. Zastosować jakąś szpachlę, a później pomalować w kolor fegi??
- marcinsze
- Czytacz
bardzo dobra jest pasta na rysy ''tempo'' usuwa zaschniety asfalt plamy zawiera tez wosk wiec nablyszcza bardzo dobrze radzi sobie z brudem oraz nalotem ---bardzo polecam
!!(a pozatym jest tania) zajeła 1 miejsce w teście motoru!! idealnie nadaje sie do czyszczenia felg
!!(a pozatym jest tania) zajeła 1 miejsce w teście motoru!! idealnie nadaje sie do czyszczenia felg-

bleky99 - Badacz tematu
mają racje cif pomaga ale mam lepszą radę jest takie czyściwo do polerowania szyb nie pamiętam jak się nazywa ale jest rewelka gwarantuje za nią. dostaniesz ją w castoramie za jakieś 12-15 zeta.usuwa wszystko jutro podam ci nazwe bo mamy ją w pracy 

- kaczorek
- Czytacz
kaczorek napisał(a):mają racje cif pomaga ale mam lepszą radę jest takie czyściwo do polerowania szyb nie pamiętam jak się nazywa ale jest rewelka gwarantuje za nią. dostaniesz ją w castoramie za jakieś 12-15 zeta.usuwa wszystko jutro podam ci nazwe bo mamy ją w pracy
Co to za środek???????
- Arturro
- Czytacz
qbic1983 napisał(a):Arturro - firma K2 wprowadziła na rynek specjalną paste do felg aluminiowych i wydechów.... sprawdz na stacji Orlen bo tam ostatnio kupowałem. Polecam.
ta pasta nazywa się ALUCHROM, będe musiał tego spróbować. o efektach napiszę
http://www.allegro.pl/item315007586_k2_ ... acja_.html
- Arturro
- Czytacz
ja czyscilem pasta firmy k2 "ultra cut" a potem do dodatkowego nablyszczenia i nawoskowania pasta k21 z carnauba ... schodzilo idealnie, fakt ze siedzialem z patyczkami do uszu i sie bawilem pol dnia z jedna felga zalezny jest tylko od przerabanego do czyszczenia wzoru felgi ...
-

krzaku - Badacz tematu
• Strona 1 z 1