Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Czy to jest możliwe?
Witam. W zeszłym tygodniu zmieniłem opony letnie15 na zimowe14 i auto zaczeło ściągać na prawą strone. Cała operacja została przeprowadzona w zakładzie wulkanizacyjnym. Następnego dnia pojechałem z reklamcją do zakładu i tam mi powiedzieli że muszę ustawić sobie geometrię kół!!! Dziwi mnie to ponieważ na letnich nowych oponach auto jechało prosto! Zaznaczam że koła zostały dobrze wyważone na wyważarce a ciśnienie w oponach jest takie same. Czy to jest możliwe aby przy zmianie kół zmieniła się przez to geometria
A tak przy okazji jakie dajecie cisnienie do 14 na zimę!
Tomek
- Kaszub
- Berbeć
To nie jest możliwe .... bo niby jak ? prędzej krzywa felga albo coś w tym stylu albo źle przykręcona, może został jakiś plastik od poprzedniej felgi gdzieś na czopie czy coś (ten adaptator taki, dystans) bo mi np: został ale jeżdze z nim do tej pory he bo na 4 kołach został ten plastikowy dystans he i jest dobrze
Geometria mogła się też zmienić np: może w jakąś dużą dziurę wjechałeś ? Jak masz stare koła zarzuć je na moment na auto i zobacz czy ściąga .... po co wydawać 50-100zł za ustawienie geometrii ...
Geometria mogła się też zmienić np: może w jakąś dużą dziurę wjechałeś ? Jak masz stare koła zarzuć je na moment na auto i zobacz czy ściąga .... po co wydawać 50-100zł za ustawienie geometrii ...- morsdicti
- Members
Wymieniałem w zeszłą sobotę, przejechałem w lecie ponad 14 000 km (też się musiały zetrzec) i nie ma różnicy letnie/zimowe - coś jest nie tak z tą wymianą!
-

Zico63 - Members
No zdaje się że pomyliłem skutek z przyczyną.
Geometria najpierw, dalej jak zła geometria to oczywiście zetnie oponę a jak zetnie to ściąga i objaw jakby była zła geometria, i tak w kółeczko.
Geometria najpierw, dalej jak zła geometria to oczywiście zetnie oponę a jak zetnie to ściąga i objaw jakby była zła geometria, i tak w kółeczko.
-

Zico63 - Members
• Strona 1 z 1