Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
buczące opony
mam opony 195/50/15 i z tyłu dochodzi buczenie łożyska mam ok. czy to moga byc opony a mam z tyłu fuldy. pomużcie
błażej
- Błażej
- Czytacz
Skoro łożyska są ok to może masz jakiś bieżnik inny?? Np odwrotnie założone opona jak to u mojego ojca kiedyś założyli. Też buczała. Albo masz zimówki z tyłu
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
buczenie to łożyska natomiast szum (świst) powietrza to opona
sprawdź czy masz na tyle te same bieżniki, czy rotation jest w dobrą stronę albo może są zużyte i posiadają twarde "wypustki"
jeśli to opona to najlepiej niech je wulkanizator obejrzy
sprawdź czy masz na tyle te same bieżniki, czy rotation jest w dobrą stronę albo może są zużyte i posiadają twarde "wypustki"
jeśli to opona to najlepiej niech je wulkanizator obejrzy
-

marcinkoz2910 - Members
no masz Fuldy i to jest problem chociaz nie do końca...Fulda lubi się ząbkować, pozatym ma szereg innych wad ale do rzeczy.
Jeśli było dobrze nic nie buczało i po jakms czasie zaczęło (przy założeniu ze łożyska są dobre) to znaczy że opony się wyząbkowały, wina może leżeć po stronie zużytych amortyzatorów.
Jesli kupiłes używane to może tak być ze opony były wyząbkowane i teraz słyszysz to buczenie u siebie. Ząbkowanie opon jest przedewszystkim spowodowane właśnie zużycem amortyzatorów, chociaż czasem to poprostu wina samych opon-> Fulda.Czasem opona jest poprostu głosna, taki ma bieżnik(np starsze BF Goodrich) Internet jest pełen opinii na ten temat.
Jesli kupiłes wyząbkowane a masz sprawne amortyzatory to po jakims czasei jak sie opony troszke zetrą to buczenie moze się zmniejszyć
Jeśli było dobrze nic nie buczało i po jakms czasie zaczęło (przy założeniu ze łożyska są dobre) to znaczy że opony się wyząbkowały, wina może leżeć po stronie zużytych amortyzatorów.
Jesli kupiłes używane to może tak być ze opony były wyząbkowane i teraz słyszysz to buczenie u siebie. Ząbkowanie opon jest przedewszystkim spowodowane właśnie zużycem amortyzatorów, chociaż czasem to poprostu wina samych opon-> Fulda.Czasem opona jest poprostu głosna, taki ma bieżnik(np starsze BF Goodrich) Internet jest pełen opinii na ten temat.
Jesli kupiłes wyząbkowane a masz sprawne amortyzatory to po jakims czasei jak sie opony troszke zetrą to buczenie moze się zmniejszyć
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera
![cwaniak ;]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
- KristoF
- Members
Od Fuldy się odczep
ja mam i na alusach Fulde i na stalówkach na zimę i nie powiem złego słowa o nich
Z resztą tak jak piszesz opona oponie nie równa może być nawet zbieżność źle ustawiona i jedna opona się ścina i dzieje się tak jak się dzieje
ja mam i na alusach Fulde i na stalówkach na zimę i nie powiem złego słowa o nich
Z resztą tak jak piszesz opona oponie nie równa może być nawet zbieżność źle ustawiona i jedna opona się ścina i dzieje się tak jak się dzieje
-

marcinkoz2910 - Members
krissmysticblau napisał(a):no masz Fuldy i to jest problem chociaz nie do końca...Fulda lubi się ząbkować, pozatym ma szereg innych wad
BZDURY
Poprawiles mi humor
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
-

Jacol - Badacz tematu
tez mi "buczały " i taj jakby wszystkie 4 ale okazało sie ze wystarczyło wymienic łozyska w 2 kołach i po sprawie ,co prawda opony nie za nowe sa i czasami dochodzi lekki pogłos buczenia.Prawdopodobnie to wina bieżnika lub felgi.
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ps....maly off top - ja slysze buczenie + delikatne wibracje czuje na pedale gazu... - buczenie i wibracje jakby tylko z prawej strony......
czy to lozyska czy np brak wywarzenia przy wymianie na letnie
- zjawisko obserwuje od jakiegos tygodnia i jest coraz glosnie i wibracje sa mocniejsze...
czy to lozyska czy np brak wywarzenia przy wymianie na letnie
- zjawisko obserwuje od jakiegos tygodnia i jest coraz glosnie i wibracje sa mocniejsze...- danielsonn
- Czytacz