Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ALUFELGI 15 ~ opony 195/50/15
Witam zakupiłem Golf3 niedawno i prosze o pare pomocnych odpowiedzi , czy po założeniu Alu Felg 15 z oponami 195/50/15 pogorszy się komfort jazdy ? Czy spalanie będzie większe przy powolnej jeżdzie ,,miasto ,, ? Czy silnik w dieslu zwykły 1.9D niebędzie zamocno dostawał obciążenia autko już ma troszke przejechane a VW nigdy nie miałem więc z tąd te pytania ! Dziękuje każdemu za odpowiedz.
- RONINN
- Czytacz
Witam kolege i powiem tak spalanie nie powino wzrośnoć przy takiej feldze i oponie a co do kofortu no troche sie pogorszy kazdy dołek sie czuje dokładnie i trzeba bardziej uważać na dziury jezeli ci zależy bardzo na konforcie to polecam 14 jezeli nie az tak bardzo to moze być 15
-

Adek19 - Members
Jak juz kolega napisał w spalaniu nie powinno byc roznic ale komfort na naszych drogach bedzie gorszy ja ostatnio zmieniłem orginalne 13'' wlasnie na alu 15'' z oponkami Toyo 195/50/R15 i kazda dziura odczowalna a w koleinach troche badziej wozi , ale da sie przyzwyczaic 

-

Jony - Czytacz
dolaczam sie do odpowiedzi poprzednikow... napewno wiekszy komfort bedzie na mniejszej feldze no ale... ja zmienilem na 15'' na mniejszym profilu i na poczatku bylo dziwnie, czuc bylo dziury, koleiny, bardziej kierownica uciekala ale teraz... juz sam nawet nie wiem jak to jest jezdzic na mniejszych felgach... do wszystkiego idzie sie przyzwyczaic 

-

pawel_ns - Members
Własnie sie okazało ze dostałem oponki 195/55/15 a mialy być 195/50/15 ale nie będe wybredzał bo za darmo ! czy nie będą za duze już całkiem do tego Golfa 1.9D ? , jak sprawa będzie wyglądac z ET ? i dziękuję za pomoc , proszę dalej o waszą opinię !
- RONINN
- Czytacz
no najlepsze do 15'' bylyby oponki o profilu 50 no ale jak dostales za darmo 55 to tez powinny wejsc
u mnie na osiedlu chlop ma takie i nic sie nie dzieje... moze tylko troche wyzej golf stoi
u mnie na osiedlu chlop ma takie i nic sie nie dzieje... moze tylko troche wyzej golf stoi-

pawel_ns - Members
• Strona 1 z 1