czy lepiej szersze i troszke większe z przodu czy z tyłu?Moderator: Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
165/65 i 175/75 gdzie założyć
Wpadły mi w ręce okazyjnie 2opony zimowe 175/75/R14 no ale mam jeszcze 2 zimówki 165/65/R14 które są w dobrym stanie i teraz nie wiem który komplet gdzie założyć
czy lepiej szersze i troszke większe z przodu czy z tyłu?
czy lepiej szersze i troszke większe z przodu czy z tyłu?-

$kubi - Gaduła
łaksiak napisał(a):jeśli masz te szersze z lepszym bieżnikiem to wlasnie lepiej zeby na zime znalazły się na tyle
to znaczy że opony lepsze z większym bieżnikiem powinny być na tyle????
zawsze myślałem że na przodzie
więc jak to jest

co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
Niedawno oglądałem na TVN turbo test i powiem ci jedno zawsze!!! zakłada się lepszy bieżnik na tył ci co mieli założone na przód kręcili bączki
natomiast na tyle to lekko zachwiało autem .Mówili także że lepiej kupić 4 gorsze zimówki niż 2 porządne no ale to niedziwne:)
natomiast na tyle to lekko zachwiało autem .Mówili także że lepiej kupić 4 gorsze zimówki niż 2 porządne no ale to niedziwne:)
moj-golf/mk3-by-mazz-t10320.html <<-- MOJE MK III-

Mazz - VIP
zawsze mi się wydawało i z tego co słyszałem to lepsze zakłada się na oś ciągnącą czyli tutaj przód.. w malaczu no to na tył
i też tak teraz u siebie założyłem lepsze na przód.. no a teraz dzięki 4um to już nie wiem
hmm ale tą kierownicą to w takich wypadkach i tak już nie wiele można zrobić chyba.. tym bardziej że opony będą słabe.
i też tak teraz u siebie założyłem lepsze na przód.. no a teraz dzięki 4um to już nie wiem
łaksiak napisał(a):na zime tak zauważ ze z przodu masz kierownice a jak Ci tyłem zarzuci to lecisz jak na sankach
hmm ale tą kierownicą to w takich wypadkach i tak już nie wiele można zrobić chyba.. tym bardziej że opony będą słabe.
co za ......... naród
- raf.sie
- Badacz tematu
K@mil napisał(a):Ja bym zalozyl 175/75/R14 na tył.
ja też bym założył je na tył bo na przód to za wysoki profil na tej feldze i silnik miałby za ciężko oraz licznik by oszukiwał
zgadzam się z tym że lepsze opony dawać na tył bo lepiej się trzyma drogi...już dwa razy się nieźle przejechałem bo miałem z tyłu letnie a z przodu zimowki i zrobiłem pare piruetów na drodze - dobrze że nic nie jechało z przeciwnej strony bo już bym na forum nie pisał...normalnie na prostej drodze po zdjęciu nogi z gazu tył mnie wyprzedził i od tamtej pory lepsze opony daję na tył bo wolę czasem mieć problemy z ruszeniem niż stracić panowanie w czasie jazdy
-

mani51 - Members
wiadomo że najlepiej jest miec wszystkie opony w jednym rozmiarze ale jeśli tak nie jest to mi sie wydaje ze lepiej będzie się auto "wcinało" w śnieg jak będą z przodu cieńsze opony ... taka moja wizja hehemani51 napisał(a):ja też bym założył je na tył bo na przód
mani51 napisał(a):bo na przód to za wysoki profil na tej feldze i silnik miałby za ciężko oraz licznik by oszukiwał
a tu sie zgadzam
-

łaksiak - Ekspert