Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zworka wstecznego swiatła
niema swiatła wstecznego czytałem ze można zrobić jakąś zworke na na pinach w kostce nie wiem oco chodzi????? gdzie to szukac
- szczepan69
- Berbeć
szczepan69, Coś gdzieś dzwoni,ale nie wiesz gdzie i co.
Jak masz dobre żarówki i bezpiecznik,a nie masz światła wstecznego,to żeby sprawdzić,czy to wina włącznika w skrzyni,to trzeba ściągnąć wtyczkę z tego czujnika i na włączonym zapłonie zewrzeć styki we wtyczce.
Jak zaświecą światła wsteczne,to czujnik do wymiany.
Jak masz dobre żarówki i bezpiecznik,a nie masz światła wstecznego,to żeby sprawdzić,czy to wina włącznika w skrzyni,to trzeba ściągnąć wtyczkę z tego czujnika i na włączonym zapłonie zewrzeć styki we wtyczce.
Jak zaświecą światła wsteczne,to czujnik do wymiany.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
tak też zrobiłem drutem miedzianym zwarłem piny we wtyczce przy czujniku cofania i nic swiatła nie zaświeciły się, czytałem żeby zrobić zworke przy włączniku od swiateł ,ale poco czemu ma to służyć co ma pokazac czy czujnik zły czy kabelki cos nie halo, nie wiem czekam na priv może odpisze i wyjasni mi oco dokładnie chodzi, bo czujnik wyciongnołem i wciskałem ten element co bieg wsteczny go wciska i też nic, zobaczę posprawdzam poszukam 

- szczepan69
- Berbeć
-

Gesiu_15 - Moderator Globalny
- Rocznik: 1994
- Silnik: 2.0 2E GTI
A zapłon miałeś włączony?Bo jak nie to się nie zaświecą.szczepan69 napisał(a):tak też zrobiłem drutem miedzianym zwarłem piny we wtyczce przy czujniku cofania i nic swiatła nie zaświeciły się
Jeżeli żarówki i bezpiecznik ok,i po zwarciu pinów we wtyczce nadal nie świecą to masz przerwę na kablu.Wtedy nie zostaje nic jak szukanie przerwy.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
bez przesady zielony jestem w tym temacie ale zapłon był wlączony
,czytałem ze moduł komforu może tez maczac w tym palce lubi być zalewany i może on też cos psuje,zarówki dobre do zarówek wogle prąd nie dochodzi
,czytałem ze moduł komforu może tez maczac w tym palce lubi być zalewany i może on też cos psuje,zarówki dobre do zarówek wogle prąd nie dochodzi- szczepan69
- Berbeć
• Strona 1 z 1