Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
zmiana wskaźnika gazu
witam. Mam gaz chyba drugiej generacji i wskaźnik z dużym G dwie diody rezerwa i gaz czy można zamontowac wskaźnik z diodami wskaźnik z diodami wskazującymi poziom gazu?
Moj gofer :
moj-golf/mk3-1-8-adz-by-suchy-t70819.html
-

Suchy95 - Badacz tematu
Re: zmiana wskaźnika gazu
W największym skrócie mówiąc - jeśli wielozawór na butli na to pozwala to można.
- Decybel_Pl
- Berbeć
jak sprawdzić czy ten zawór ma to pozwala?
Moj gofer :
-

Suchy95 - Badacz tematu
Najprawdopodobniej wystarczy zmienić czujnik w butli na wielozaworze. Butlę masz w kole ? Musiałbyś odczytać model swojej centralki od gazu, potem w necie znaleźć jakiś wskaźnik z poziomem gazu, który podejdzie do Twojego sterowania. Albo podjechać do ogarniętego gazowca i się o to wszystko zapytać
P.S. 100 razy przemyśl tą inwestycję bo te czujniki są tak niedokładne, że tylko nerwy psują. Poczytaj sobie na necie opinie. W moim przypadku drugie auto na gaz, po raz kolejny droga instalacja i po raz kolejny przekłamujący wskaźnik. Dla przykładu. pierwsza dioda gaśnie po 70-90 km, druga po 120 jak dobrze pójdzie po 130km, trzecia po 150 -190 km. Wtedy wiem ze mam jeszcze połowę zbiornika
Czwarta gaśnie po jakichś 240-270 km. i zostaje rezerwa na której wiem że powinienem przejeździć około 100 km. I niby są różne procedury resetowania adaptacji itd itp ... Za każdą wymianą filtrów praktycznie proszę gazownika żeby to zestroił od nowa, ale i tak są rozbieżności. Jeżeli zadowala Cie taki efekt to śmiało zakładaj 
P.S. 100 razy przemyśl tą inwestycję bo te czujniki są tak niedokładne, że tylko nerwy psują. Poczytaj sobie na necie opinie. W moim przypadku drugie auto na gaz, po raz kolejny droga instalacja i po raz kolejny przekłamujący wskaźnik. Dla przykładu. pierwsza dioda gaśnie po 70-90 km, druga po 120 jak dobrze pójdzie po 130km, trzecia po 150 -190 km. Wtedy wiem ze mam jeszcze połowę zbiornika
Czwarta gaśnie po jakichś 240-270 km. i zostaje rezerwa na której wiem że powinienem przejeździć około 100 km. I niby są różne procedury resetowania adaptacji itd itp ... Za każdą wymianą filtrów praktycznie proszę gazownika żeby to zestroił od nowa, ale i tak są rozbieżności. Jeżeli zadowala Cie taki efekt to śmiało zakładaj 
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Też kiedyś pytałem u gazownika o to bo mam taki sam wskaźnik lpg jak u Ciebie i gazownik mi powiedział że trzeba cały komputer sterujący lpg zmienić, a to już trochę kosztuje mówił mi
-

golf 1.4 - Gaduła
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1