Zawyżony pobór prądu - 0.07A

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Re: Zawyżony pobór prądu - 0.07A

Postprzez R4VE » 16 lis 2016, o 14:10

Thorsten napisał(a):Centralny zamek jest ori? Może pompka centralnego zamka?
Oświetlenie bagażnika sprawne?
Odepnij alternator i sprawdź efekt.


Centralny oryginalny, odpięty - bez zmian.
Podobnie oświetlenie bagażnika i alternator.

Ale zauważyłem, że problem ustępuje po odłączeniu wtyczki widocznej w załączniku :mrgreen:
Za co odpowiada? Przewody: niebiesko-brązowy i czarno-brązowy. Na obu jest napięcie "bez stacyjki" i bez włączonych świateł.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Avatar użytkownika
R4VE
Czytacz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 13 mar 2015, o 23:29
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 1997
Silnik: 1.9TDi AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Zawyżony pobór prądu - 0.07A

 

Re: Zawyżony pobór prądu - 0.07A

Postprzez szymekk » 16 lis 2016, o 16:13

Ciężko powiedzieć. U mnie tam nie ma nic podpiętego. Może hak?
szymekk
Badacz tematu
 
Posty: 190
Dołączył(a): 18 kwi 2016, o 21:31
Rocznik: 1995
Silnik: AEA 1.6
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Re: Zawyżony pobór prądu - 0.07A

Postprzez Thorsten » 16 lis 2016, o 17:25

Jak przedmówca mówi, masz może ori hak holowniczy?
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Zawyżony pobór prądu - 0.07A

Postprzez R4VE » 16 lis 2016, o 20:08

szymekk napisał(a):Ciężko powiedzieć. U mnie tam nie ma nic podpiętego. Może hak?


Thorsten napisał(a):Jak przedmówca mówi, masz może ori hak holowniczy?

Mam hak wbity w dowód jednak na wyposażeniu go nie miałem.
A wiązka leci od przodu samochodu do lampy. Poza tym, gniazdo w lampie daje napięcie; nie powinno go dostawać z tej dziwnej wtyczki. Dziwne rzeczy się tu dzieją :-| Jak będzie cieplej, zobaczę skąd te dwa przewody idą i dlaczego nie mają własnego bezpiecznika. Póki co odłączam, pobór 0.01A i dziękuję za pomoc :-D
Avatar użytkownika
R4VE
Czytacz
 
Posty: 29
Dołączył(a): 13 mar 2015, o 23:29
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 1997
Silnik: 1.9TDi AFN
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Poprzednia strona




Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości