Zapłon działa, ale rozrusznik nie kręci

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Zapłon działa, ale rozrusznik nie kręci

Postprzez Maajki » 20 sie 2015, o 23:03

Witam. Mam taki problem że zapłon działa lecz zero odzewu rozrusznik nic nie łapie po przekręceniu kluczyka słychać jakieś buczenie ( piszczenie ) tak jakby w gaźniku na pycha samochód normalnie odpala, ale jak krece to nic ciszaaa... Jakieś pomysły co może być nie tak
Maajki
Czytacz
 
Posty: 45
Dołączył(a): 7 gru 2014, o 00:42
Lokalizacja: Polska

Zapłon działa, ale rozrusznik nie kręci

 

Re: Zapłon działa, ale rozrusznik nie kręci

Postprzez trojeczkaGT » 21 sie 2015, o 21:04

co moze byc nie tak ? najpierw jaka masz wersje silnika, drugie to czy sprawdzales na krotko rozrusznik czy zadziala ? trzecia jeszcze cos wymysle :D
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Obrazek
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1735
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW

Re: Zapłon działa, ale rozrusznik nie kręci

Postprzez Thorsten » 21 sie 2015, o 21:15

Jak kolega napisał. Sprawdź na krótko rozrusznik, jeśli działa polecam sprawdzić kontrolką czy dostaje napięcie na rozruch. Może kostka stacyjki padła i nie załącza rozrusznika.
MK3
"I'd rather lose by a mile because i built my own car,
than win by a inch because someone else built it for me.
Your car is your story. Don't let someone else write the book."
Avatar użytkownika
Thorsten
Moderator Globalny
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 2 cze 2013, o 16:17
Lokalizacja: BKL
Rocznik: 1996
Silnik: 1.6 AEE
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe





Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości