Witam. Mam taki problem:
Zapalniczka działa, ale nie nagrzewa się tak mocno żeby można było odpalić fajkę, jest gorąca, ale nie odpali się fajki.
Co robić?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
wymienić wkład rozgrzewający się czyli kupić nowy powinno pomóc
a jak nie to spróbuj wyczyścić całą zapalniczkę z nagaru jeśli taki się tam zgromadził
a jak nie to spróbuj wyczyścić całą zapalniczkę z nagaru jeśli taki się tam zgromadził
-

marcinkoz2910 - Members
Odnośnie zapalniczki, czy powinna "zostać" jeśli się ją wciśnie? Czy trzeba trzymać żeby się nagrzała? Bo w innych autach normalnie się wciska i sama wyskakuje po nagrzaniu, a u mnie to nie działa 

-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
U mnie swego czasu też słabo grzała ... Oczyściłem z nagaru + podgiąłem delikatnie te dwie blaszki które utrzymują wkład gdy jest wciśnięty. Od tego czasu nagrzewa się dobrze a i z odskakiwaniem po nagrzaniu też nie ma problemu.
No ale ogólnie lepiej tak nie kombinować
No ale ogólnie lepiej tak nie kombinować

-

Paweu - Members
- Rocznik: 1111
- Silnik: 0.8
- Paliwo: CNG
- Nadwozie: cabrio
prezesik25 napisał(a):to masz zepsutąsaszelqq napisał(a):Bo w innych autach normalnie się wciska i sama wyskakuje po nagrzaniu, a u mnie to nie działaMusi wyskoczyć, aby sama się wyłączyła i nie spaliła bryki
Nie spali, bo mam właśnie odwrotnie - nie zostaje po wciśnięciu
Całą trzeba wymienić w takim razie?prezesik25 napisał(a):25 PLN cała kompletna zapalniczna wraz z gniazdemNie lepiej zakupić cały nowy komplet?
ASO?
-

saszelqq - Members
- Rocznik: 1981
- Silnik: 1.1 GG
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
ee tam od razu ASO... Ja kupiłem na targu u gościa z częściami motoryzacyjnymi. Co prawda zapalniczka założona była do polo 86c2f, ale do golfa też by podeszła.saszelqq napisał(a):prezesik25 napisał(a):to masz zepsutąsaszelqq napisał(a):Bo w innych autach normalnie się wciska i sama wyskakuje po nagrzaniu, a u mnie to nie działaMusi wyskoczyć, aby sama się wyłączyła i nie spaliła bryki
Nie spali, bo mam właśnie odwrotnie - nie zostaje po wciśnięciuCałą trzeba wymienić w takim razie?
prezesik25 napisał(a):25 PLN cała kompletna zapalniczna wraz z gniazdemNie lepiej zakupić cały nowy komplet?
ASO?
-

prezesik - Members
• Strona 1 z 1