Witam,
mam taki problem, otóż raz może dwa razy w tygodniu mam całkowity zanik iskry na świecach. Po pewnym czasie iskra znowu sie pojawia. Silnik 1.4 ABD 1993r. Wymieniłem cewke zapłonową ale nic to nie dało... Ma ktoś jakieś pomysły?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: Zanik iskry elektrycznej
gosc91 napisał(a):Witam,
mam taki problem, otóż raz może dwa razy w tygodniu mam całkowity zanik iskry na świecach. Po pewnym czasie iskra znowu sie pojawia. Silnik 1.4 ABD 1993r. Wymieniłem cewke zapłonową ale nic to nie dało... Ma ktoś jakieś pomysły?
zdejmij środkowy kabel z kopułki który idzie do cewki i włóż tam świece i poproś kogoś żeby wtedy zakręcił i zobacz czy będzie iskra jeśli iskry nie będzie to być może znowu trafiłeś na wadliwą cewkę a jeśli będzie iskra to trzeba szukać dalej i może to być czujnik halla
- PabloSBT
- Members
hala mozna sprawdzic miernikiem zwykłym... ja mam to samo w 2.0 była iskra i niema:) heheh samocod stoi u mechaniora własnie wszystko sprawne pod kompem dopbrze niby a iskry brak czasem sie pojawi ale na chwile i potem nara podejrzenie padło na komputer silnika i w nim tranzystory mocy.... narazie mechanik miał sprawdzić komputer poniedzieli bd wiedział co jest bo podobno juz wie co jest na rzeczy:) takze dam znać
- kamyk212121
- Badacz tematu
• Strona 1 z 1