Witam wszystkich=]
Z góry uprzedzam szukałem po forum poprzez zapytajkę tak wiec nerwy na wodzy.
Pytanie może i było ale nie mogłem znaleźć lub wybierałem złe zapytanie:(
Zakładałem ostatnio oryginalny centralny zamek w moim goferze ('92 1.9 D silnik 1Y 5drz) i moje pytanie brzmi :?
Po zamknięciu (przekręceniu kluczyka w przednich drzwiach obojętnie których) wszystkie drzwi się zamykają łącznie z tylną klapą. Następnie otwieram drzwi (przekręcam kluczyk w przednich drzwiach obojętnie których) tylna klapa się otwiera (wszystko jak do tej pory pasuje) i teraz otwieram tylną klapę (ładuję zakupy i zamykam ją) i przypomina mi się, że jeszcze jedna siatka z zakupami jest do włożenia :( ( i ni jak nie mogę otworzyć tylnej klapy)! Jak przekręcę kluczyk w zamku tylnej klapy to mogę otworzyć ale central już wtedy leży bo czy zamknę centralem to klapa jest otwarta po przekręceniu kluczyka :( czy tak jest u was?
(Ogólnie chodzi mi czy po otworzeniu auta centralnym z kluczyka można wielokrotnie otwierać i zamykać tylną klapę? W moim przypadku tylko jeden raz mogę otworzyć tylną klapę i ją zamknąć, później zostaje otwieranie tylko z klucza??)
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Google nie boli
Źle szukałeś a jeśli nawet dobrze to w myśl regulaminu ustawy z dnia ....
ŻARTUJE oczywiscie
Oryginalnie zacząłeś temat
ale do rzeczy Kolego, wydaje mi się że coś źle złożyłes w zamku klapy bagażnika, w oryginale jest tak, że klapa pozostaje cały czas na OTWARTYM zamku. Czyli wkładka w bagażniku musi byc na leżąco/poziomo lub jak tam zwał. Wtedy oczywiście jak w każdym normalnym samochodzie kiedy masz otwarte auto możesz otwierać i zamykać sobie bagażnik do woli bez użycia kluczyka. Po zamknięciu samochodu centralnym wkładka kluczyka nadal jest na leżąco/poziomo ale bagażnik jest zamknięty. Czemu piszę że źle cos złożyłeś ? A dlatego, że po zamknięciu klapy kluczykiem nie powinieneś jej otworzyc po zadziałaniu centralnego zamka. Ale to tak na 99 % mówie bo ręki sobie chlasnąć nie dam. POZDRO 
Źle szukałeś a jeśli nawet dobrze to w myśl regulaminu ustawy z dnia ....
ŻARTUJE oczywiscie
emace napisał(a):Z góry uprzedzam szukałem po forum poprzez zapytajkę tak wiec nerwy na wodzy
Oryginalnie zacząłeś temat
ale do rzeczy Kolego, wydaje mi się że coś źle złożyłes w zamku klapy bagażnika, w oryginale jest tak, że klapa pozostaje cały czas na OTWARTYM zamku. Czyli wkładka w bagażniku musi byc na leżąco/poziomo lub jak tam zwał. Wtedy oczywiście jak w każdym normalnym samochodzie kiedy masz otwarte auto możesz otwierać i zamykać sobie bagażnik do woli bez użycia kluczyka. Po zamknięciu samochodu centralnym wkładka kluczyka nadal jest na leżąco/poziomo ale bagażnik jest zamknięty. Czemu piszę że źle cos złożyłeś ? A dlatego, że po zamknięciu klapy kluczykiem nie powinieneś jej otworzyc po zadziałaniu centralnego zamka. Ale to tak na 99 % mówie bo ręki sobie chlasnąć nie dam. POZDRO -

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
• Strona 1 z 1