Zamek centralny, Lampka wewnetrzna, Szyberdach- Nie działa..

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Zamek centralny, Lampka wewnetrzna, Szyberdach- Nie działa..

Postprzez tadzio1221499 » 3 sty 2015, o 07:41

Witam. Mam taki problem poniewaz, dzialal mi ladnie zamek centraly, szyberdach i lampka, normalnie idealnie. Jednak jakies 3 dni temu znalazlem w grarazu wiatraczek taki co sie podlacza pod zapalniczke, chcialem sprawdzic czy dziala wiec podpielem i ... Z gasla mi lampka.. nie przejelem sie tym i wroccilem do poprzednich zajec. Po kilku godzinach chcialem zamknac auto a okazalo sie ze mi centralka nie dziala. Nie znam jej dzialania ale wczesniej pamietam ze przekrecalem kluczykim i juz po 0.0001 sekudzie zalapywal a teraz nic sie nie dzieje. Od srodka jedynie moge zamknac ale i tak nawet tam, musze kazde drzwi osobno.. A dzisiaj jeszcze obczajilem ze szyberdach nie dziala, wog nie reaguje. Wiec sie wkurzylem i sprawdzilem dokldanie bezpieczniki i nic, zarowki w lapce tez sa git.. Gdzie mam szukac przyczyny? Ma ktos pomysl?
tadzio1221499
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 06:29
Lokalizacja: Przewóz

Zamek centralny, Lampka wewnetrzna, Szyberdach- Nie działa..

 

Postprzez lukszumk3 » 3 sty 2015, o 11:37

JEszcze raz zajrzyj do bezpieczników, zwłaszcza pierwsze trzy od prawej strony. Sprawdź czy masz na nich napięcie (wyciągasz bezpiecznik i na którymś styku danego bezpiecznika badając kontrolką powinno być napięcie)
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice

Postprzez tadzio1221499 » 3 sty 2015, o 12:39

Do sprawdzenia bezpiecznikow udalo mi sie sprowadzic sasiada mechanika, jednak i on w bezpiecznikach mowi ze jest wszystko ok, niestety " jest zbyt zapracowany" aby znales mi przyczyne, skoro to nie one. Nie slyszeliscie o jakis dziwnych usterkach o podobnych objawach?
tadzio1221499
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 06:29
Lokalizacja: Przewóz

Postprzez Kłosek » 3 sty 2015, o 12:57

Centralny zamek masz oryginalny?
Kłosek
Czytacz
 
Posty: 22
Dołączył(a): 28 paź 2013, o 08:29
Lokalizacja: Zgierz

Postprzez tadzio1221499 » 3 sty 2015, o 17:27

Zamek nie jest orginalny, juz mi brat doradzil ze byc moze jest do niego osobny bezpiecznik wiec przeszukalem tam gdzie mi radzil czyli w progach od drzwi i desce rozdzielczej i nic nie bylo.. Dla pewnosci sprawdzilem drzwi i bagaznik( bo tam mam pompke od centralnego) i nic. Brak mi pomyslow..
tadzio1221499
Berbeć
 
Posty: 4
Dołączył(a): 3 sty 2015, o 06:29
Lokalizacja: Przewóz

Postprzez lukszumk3 » 3 sty 2015, o 19:41

A podświetlenie zegarów i pokręteł jest czy też zniknęło?
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości