Zakup zamka centralnego

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Zakup zamka centralnego

Postprzez Martin95 » 1 paź 2014, o 11:30

Witam, na forum jestem nowy więc wybaczcie jeśli powtórzyłem temat ( szukałem odpowiedzi, która będzie mnie satysfakcjonowała jednak nie znalazłem ). Od niedawna jestem posiadaczem 5 drzwiowego golfa 3 ( silnik 1.9 D ) , chcąc uprościć sobie życie ostatni czas mam na uwadze zakup CZ ( jakiś niedrogi komplet na pilota ). Sęk tkwi w tym, że nie wiem jaki komplet będzie pasował. Ostatnio przez przypadek zauważyłem, że w netto od 02.10 będzie " zamek centralny z pilotem " za 100 zł , jestem ciekawy czy byłby ok? Z tego co się orientowałem ma też znaczenie udźwig siłowników a o tym w gazecie informacji nie ma. Instrukcje montażu na forum znalazłem i raczej sobie poradzę , ale sam wybór centrala... Może ktoś kupował jakiś konkretny ( niedrogi ) i mógłby coś polecić ?
Martin95
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2014, o 10:55
Lokalizacja: Tczew

Zakup zamka centralnego

 

Postprzez hellaflush » 1 paź 2014, o 12:22

Ten z netto będzie spoko tylko nie ma wyjścia na bagażnik ale i tak pewnie nie będziesz tego podłączać. Różnice masz w pilotach, z diodą lub bez, wyjście na bagażnik (otwierasz sobie z pilota osobno). Także wybierz ten zestaw, w którym podobają Ci się piloty a udźwig to bardziej się liczy w większych autach lub dostawczakach :P
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez łukasz1983 » 1 paź 2014, o 12:41

Martin95, Ty chcesz kupić cały zamek centralny na pilota,czy sam sterownik zamka centralnego i chcesz go podpiąć do ori zamka pneumatycznego?
Jak ta druga opcja,to kup taki,żeby pilot ci się podobał,bo w środku to jeden czort.
Avatar użytkownika
łukasz1983
Members
 
Posty: 2079
Dołączył(a): 2 wrz 2012, o 16:40
Lokalizacja: RKR
Rocznik: 1993
Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Martin95 » 1 paź 2014, o 13:31

Raczej nie potrzebuje jeszcze pod to bagażnika, także rozumiem że sugerować się tylko ładnym pilotem :-P no ten z netto do najpiękniejszych nie należy ale to ma działać. Czyli nic nie powinno kolidować z szybą itd. wystarczy w odpowiednim miejscu wszystko przymocować ? łukasz1983 , z tego co mi wiadomo oryginalnie nie było u mnie centralnego . Dzięki za odpowiedzi.

Jeszcze jedno pytanie .. czy będzie się do tego dało podłączyć kierunkowskazy ? ;)
Martin95
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2014, o 10:55
Lokalizacja: Tczew

Postprzez hellaflush » 1 paź 2014, o 14:40

Z tymi kierunkowskazami to jest tak, że niby teraz każda centralka ma ale ta z netto to nic o niej nie wiadomo szczerze mówiąc.

Różni się tylko sposobem podłączenia. Najlepiej sobie wybierz na allegro taka jaką uważasz i podaj linka to ci powiemy czy będzie dobra :P
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez Martin95 » 1 paź 2014, o 15:06

Jestem w trakcie poszukiwań czegoś konkretnego na allegro, jestem prawie pewny, że ten CZ : http://allegro.pl/centralny-zamek-4-drz ... 47220.html , jest identyczny co ten z netto.
A podobają mi się :
ten : http://allegro.pl/uniwersalny-zamek-cen ... 18227.html <--- niby oryginalny
i ten : http://allegro.pl/zamek-centralny-zesta ... tabsAnchor
Martin95
Berbeć
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2014, o 10:55
Lokalizacja: Tczew

Postprzez hellaflush » 1 paź 2014, o 16:44

Ten ostatni wygląda najsensowniej. W poprzednich to jeden nie miał wyjścia na kierunki a ten drugi to wątpię żeby miał bo widać po centralce, że taka podstawowa :D

Ja zawsze jak kupowałem do aut w rodzinie albo znajomym to wybierałem zestawy od STIG.PL ale od pewnego czasu zauważyłem, że mają chyba jakąś dłuższą przerwę.
Avatar użytkownika
hellaflush
Gaduła
 
Posty: 802
Dołączył(a): 10 maja 2012, o 17:02
Lokalizacja: 71

Postprzez klaudek669 » 5 paź 2014, o 12:08

A może koledzy wiedzą od którego z tych chińskich zestawów elektronika ze scyzoryka będzie pasowała do oryginalnej obudowy scyzoryka vw ?

Ten wygląda podobnie, nawet dioda w tym samym miejscu by przypadała.
http://allegro.pl/centralny-zamek-2d-scyzoryk-full-opcja-logo-i4636492240.html

Robił ktoś taką przekładkę? Te chińskie skręcane scyzoryki wydaje mi sie że sa wątpliwej jakości, ale gdyby przełożyć płytkę do oryginalnej obudowy trzyprzyciskowej to kto wie :niepewny:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości