Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Zadymiło sie i wycieraczki nie chodzą
Witam, wiecie co mogło sie zepsuć/przepalić?. Podczas jazdy włączyłem spryskiwacz na przednią szybę , zadymiło się lekko zza kierownicy, wycieraczki zacięły się w połowie i przestały działać, i przednie i tylnia.
- broslovsky
- Berbeć
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
od razu najlepiej manetka, litości
sprawdź bezpieczniki, większe prawdopodobieństwo że to właśnie on się spalił. A wcześniej żeby nie było powtórki z rozrywki zdejmij osłonę kolumny kierowniczej (dwa wkręty od spodu) i dokładnie wyczyść/przedmuchaj powietrzem okolice styków. Tam lubi się kurz dostawać, zwłaszcza jak używasz tłustawych środków typu plak itp które się kleją. Zrobiło się małe spięcie i tyle
sprawdź bezpieczniki, większe prawdopodobieństwo że to właśnie on się spalił. A wcześniej żeby nie było powtórki z rozrywki zdejmij osłonę kolumny kierowniczej (dwa wkręty od spodu) i dokładnie wyczyść/przedmuchaj powietrzem okolice styków. Tam lubi się kurz dostawać, zwłaszcza jak używasz tłustawych środków typu plak itp które się kleją. Zrobiło się małe spięcie i tyle
-

Opik - Members
- Silnik: 2.0
-

łukasz1983 - Members
łukasz1983, na bank to kopeenik nie zyje
mi zjaralo bezpiecznik, przedmuchalem wszystkie styki przy kolumnie i od tamtej pory cisza,. I nic sie ppza bezpiecznikiem nie zjaralo, wiec bez takich "pewnosci" 
mi zjaralo bezpiecznik, przedmuchalem wszystkie styki przy kolumnie i od tamtej pory cisza,. I nic sie ppza bezpiecznikiem nie zjaralo, wiec bez takich "pewnosci" 
-

Opik - Members
Opik, U mnie jak tak się zakopciło z manetki to owszem poszedł bezpiecznik,ale nie spaliło go bez powodu,styki mi całkowicie zjarało,także jestem przekonany,że w tym przypadku jest podobnie
-

łukasz1983 - Members
łukasz1983, u mnie poszedł dymek, bezpiecznik i to wszystko, parę miesięcy minęły i jest spokój, żadnych styków nie popaliło. Więc jestem przekonany że w tym wypadku również nic się nie stało
przecież takie tłumaczenie jest bez sensu, kolega dostał prawdopodobne opcje co tam się stało, dopóki nie sprawdzi, to nikt z pozostałych się nie dowie, więc bez sensu gdybanie "na pewno to", "na pewno nie to"
przecież takie tłumaczenie jest bez sensu, kolega dostał prawdopodobne opcje co tam się stało, dopóki nie sprawdzi, to nikt z pozostałych się nie dowie, więc bez sensu gdybanie "na pewno to", "na pewno nie to"
-

Opik - Members
-

łukasz1983 - Members
• Strona 1 z 1