Witam chciałbym sobie w samochodzie zrobić najlepsze z możliwych zabezpieczeń a mianowicie własne
myślę porostu nad pompą wtryskową tzn przełącznik gdzieś w kabinie tyle że
chciałbym aby ten przełącznik przeskakiwał sam po wyłączeniu zapłonu i nieiwme jak by to zrobić ten "automat" reasumując włączam zapłon przyciskam "tajemny" przycisk , odpala gaszę samochód przycisk się przestawia myślę że dobrze wytłumaczyłem o co mi chodzi
Jeśli ktoś ma lepsze pomysły chętnie poczytam
Pozdr
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
hehe no, niech ktoś pokaże, wtedy dobierzemy się do jego autakrystek.l napisał(a):jak ktoś to opatentuje w realu to zapodajcie fotki
Wg mnie niech każdy kombinuje sam i nie pokazuje swoich pomysłów na ukrycie włącznika bo to "wskazówka" dla potencjalnego złodzieja.
-

prezesik - Members
o to bardzo ciekawe jest
ten schemat wielkie dzięki
tylko takie pytanie gdzie mogę znaleźć taki przekaźnik czy w każdym samochodzie taki znajdę (mam na podwórku rozbitego opla astre) jesli nie to czy dostane go w sklepie motoryzacyjnym czy trzeba iść do elektorniczego i tam szukać
ten schemat wielkie dzięki
tylko takie pytanie gdzie mogę znaleźć taki przekaźnik czy w każdym samochodzie taki znajdę (mam na podwórku rozbitego opla astre) jesli nie to czy dostane go w sklepie motoryzacyjnym czy trzeba iść do elektorniczego i tam szukać
- vito217
- Czytacz
z tego co pamietam takie przekazniki 541 sa w polonezach ale mysle ze w kazdym powinny byc najwyzej rozny ksztalt moga miec ale funkcja pozostaje ta sama.
[ Dodano: 2011-08-11, 18:23 ]
dzis przez przypadek bawilem sie w szukanie gdzie mi benzyna spier.... i smierdzi w kabinie i gdy zagladalem w silnik to tam jest taka magiczna zlaczka co podpina sie do gaznika ( silnik 1.8 ) i mi sie kabel urwal
taki bialy i za nic auto nie chcialo odpalic ani na gazie ani na benzynie wiec mozna tez tam sprobowac "zabezpieczenie" wlozyc zamiast na pompke.
[ Dodano: 2011-08-11, 18:23 ]
dzis przez przypadek bawilem sie w szukanie gdzie mi benzyna spier.... i smierdzi w kabinie i gdy zagladalem w silnik to tam jest taka magiczna zlaczka co podpina sie do gaznika ( silnik 1.8 ) i mi sie kabel urwal
taki bialy i za nic auto nie chcialo odpalic ani na gazie ani na benzynie wiec mozna tez tam sprobowac "zabezpieczenie" wlozyc zamiast na pompke.Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
a jak z tym zabezpieczeniem jezeli chodzi o silniki benzyna gaz
bo on raczej zabezpiecza tylko pompe paliwa a co z gazem
[ Dodano: 2011-08-19, 23:00 ]
dzis przez przypadek znalazlem pod podloga wylacznik pompy wlasnie i byl zrobiony bardzo prosto byly rozdzielone kable od pompy i poprowadzone pod wylacznik i jak byl wcisniety to ok a jak nie to nie palil i wszystko bez zadnych przekaznikow.
bo on raczej zabezpiecza tylko pompe paliwa a co z gazem
[ Dodano: 2011-08-19, 23:00 ]
dzis przez przypadek znalazlem pod podloga wylacznik pompy wlasnie i byl zrobiony bardzo prosto byly rozdzielone kable od pompy i poprowadzone pod wylacznik i jak byl wcisniety to ok a jak nie to nie palil i wszystko bez zadnych przekaznikow.
-

trojeczkaGT - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1