Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Sekate, trochę masz za jasne to trzeba by to było trochę zredukować albo przez rezystor albo przez potencjometr dołożony w odpowiednie miejsce na płycie głównej licznika
-

marcinkoz2910 - Members
Może dlatego, że mam z ledów zrobione.
Mi to w sumie odpowiada, jak już to może jakąś cienką kartkę włożę.
Mi to w sumie odpowiada, jak już to może jakąś cienką kartkę włożę.
-

Sekate - Badacz tematu
Lepiej rezystor, nie rob z siebie rzezbiarza ludowego, jak cos to konkretnie albo wcale 

R.I.P Mystic B. [*]
-

BartheZz_3 - Members
- Rocznik: 95
- Silnik: 1Z
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Zostawię tak jak jest, mi się podoba
(chociaż wyświetlacz od przebiegu dalej szwankuje i nie pokazuje czasem wszystkiego, chyba muszę go rozkręcić wysuszyć troszkę i złożyć jeszcze raz lepiej) Zabawy w lutowanie tez mnie nie bawią 
(chociaż wyświetlacz od przebiegu dalej szwankuje i nie pokazuje czasem wszystkiego, chyba muszę go rozkręcić wysuszyć troszkę i złożyć jeszcze raz lepiej) Zabawy w lutowanie tez mnie nie bawią 
-

Sekate - Badacz tematu
odswieze temat i spytam.
dzis wykonałem u siebie negatyw wedle znanych juz instrukcji i poradników itp.....
na liczniku VDO
swieci mi tak
zdjałem zielona folie i na wyswietlaczu czarna folie odwróciłem,żarówka jest orginalna tzn. taka
i teraz pytam w jaki sposób uzyskac inne kolory wyswietlania ,np biały:
czy wystarczy ze wymienie zarówke na jakiegos leda .....?jesli tak to na jaki typ Orginalna żarówka ma symbol BAX niestety na alegro sa jakies inne z innymi wtykami.

dzis wykonałem u siebie negatyw wedle znanych juz instrukcji i poradników itp.....
na liczniku VDO
swieci mi tak
zdjałem zielona folie i na wyswietlaczu czarna folie odwróciłem,żarówka jest orginalna tzn. taka
i teraz pytam w jaki sposób uzyskac inne kolory wyswietlania ,np biały:
czy wystarczy ze wymienie zarówke na jakiegos leda .....?jesli tak to na jaki typ Orginalna żarówka ma symbol BAX niestety na alegro sa jakies inne z innymi wtykami.

-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Dzieki za info.
A jeszcze tak spytam czy negatyw można wykonac na wszystkich wyswietlaczach lcd?
Chodzi mi dokładnie o wyswietlacz na domowym dvd.
A jeszcze tak spytam czy negatyw można wykonac na wszystkich wyswietlaczach lcd?
Chodzi mi dokładnie o wyswietlacz na domowym dvd.
-

swatu - VIP
Ręki sobie nie dam uciąć, ale wydaje mi się, że tak.
Teraz trochę pogooglowałem i piszą coś o odwracaniu polaryzacji http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic247472.html.
Ciężko raczej odpowiedzieć. Musiałbyś chyba rozbroić DVD, jak będą takie 'przewodniki' informacji jak u nas w golfie, to chyba negatyw tak samo zrobisz, jak jakieś lutowania itd to w inszy sposób (gdzieś był schemat w google, znajdziesz spokojnie)
Teraz trochę pogooglowałem i piszą coś o odwracaniu polaryzacji http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic247472.html.
Ciężko raczej odpowiedzieć. Musiałbyś chyba rozbroić DVD, jak będą takie 'przewodniki' informacji jak u nas w golfie, to chyba negatyw tak samo zrobisz, jak jakieś lutowania itd to w inszy sposób (gdzieś był schemat w google, znajdziesz spokojnie)
-

Sekate - Badacz tematu
z tego co wiem na kazdym takim lcd jest własnie ta folia .Mysle ze po jej odwróceniu negatyw powinien wyjsc .bo przy dvd wyswietlacz jest podswietlany w inny sposób niz w naszym mk3
-

swatu - VIP
Nie wiem, nie wiem. Niczego pewnego Ci nie powiem, to co wyżej napisałem to tylko moje przypuszczenia.
-

Sekate - Badacz tematu