witam, zanoszę się z zamiarem wymiany silnika z 1.4i aex na 1.8i aam. mam pytanie czy wiązka zostaje ta sama czy muszę całą aż do skrz. bezpieczników przełożyć? ktoś mi mówił że wystarczy któreś piny w kostce od kompa przełożyć.
siema wrock. wiesz że u mnie to całe dawcy stoją. Ostatnio jak przekładałem silnik to przerzucałem całą wiązkę ale bez zdjęcia dechy się nie obeszło a teraz to mi się już nie uśmiecha znowu ściągać chyba że trafię klimę
Nie rozumiem po co chcesz sciągać deskę? Od silnika idą dosķownie dwie kostki. Wyczepiasz skrzynkę bezpieczników, wypinasz kostki wypychasz całą instalkę z grodzi, wkładasz drugą podpinasz kości, wczepiasz skrzynkę i gotowe. Instalka z 1,4 do 1,8 raczej nie jest plug&play
Ja dzisiaj byłem na przeglądzie i z ciekawości zapytałem jak to wygląda z tym SWAPEM i narazie odpuszczam 1.8, wsadzę 2.0 bo załatwiania jest kupę i ciut ciut
Z tego co ja sie dowiadywałem to jedziesz na diagnostyke tam popatrzą porobią zdjęcia do dokumentacji na koniec wystawią Ci kwit. Z tym że kwitkiem jedziesz na wydział komunikacji gdzie zmieniają ci dane w dowodzie to wszystko.
jeśli diagnosta pozna że to inny silnik niż ten w dowodzie to zatrzymuje dowód i odsyła do WK. jeśli chcemy po pobożnemu to musi być opinia rzeczoznawcy o zmianie konstrukcyjnej, i on wystawia kwit, z tym do okręgowej SKP i oni tam już podpisują. jak oni dadzą zgode to do WK i po zmiane w dowodze i nowy dowód. Polska i jej kochana biurokracja