Witam was, od początku gdy kupiłem golfa nie działała mi lewa przednia szyba. Kostką operować mogę lewą i prawą stroną, prawa strona działa pieknie ale lewa nie rusza. W warsztacie stwierdzili ze silniczek po prostu padł. I teraz cudują, bo silniczek musi pasować do zamka centralnego(??) Ile w tym prawdy i co mi proponujecie? Lato się zbliża a klimatyzacji nie mam. Jak kupić odpowiedni silniczek aby pasował do wszystkiego?
golfik z 1994r. 5 drzwi 4 elektryczne szyby,
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
- emeswuu
- Berbeć
- Rocznik: 1994
- Silnik: 1.8
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Wymiana silniczka podnoszenia szyby
Silnik był jeden dzielił się tylko na lewy i prawy w zależności do których drzwi a takie przyporządkowywanie do centralnego zamka to niech sobie wsadzą w kieszeń. Ogólnie pewnie z używek będziesz musiał kupić całość razem z prowadnicą bo nikt raczej nie sprzedaje tego z osobna. Ja osobiście postawiłbym raczej na pęknieęy któryś z kabli w gumie miedzy drzwiami a budą bo te silniki tak łatwo nie padają szybciej linki prowadnicy kółka itp
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
To co mówisz sprawdziłem od razu, a to na bank kwestia silniczka bo poprzedni właściciel coś w nim namieszał i teraz ja staram się to naprawić. Także mówisz ze kupując silniczek z prowadnicami na 100% będzie pasował?
Na czym polega dokładnie zależność silniczka z zamkiem centralnym?
Na czym polega dokładnie zależność silniczka z zamkiem centralnym?
- emeswuu
- Berbeć
emeswuu napisał(a):Na czym polega dokładnie zależność silniczka z zamkiem centralnym?
nie ma żadnej zależności
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
Są dwa rodzaje silniczków. Różnią się tym że w przypadku starszych szyba po natrafieniu na opór zatrzymuje się, a w nowszych zatrzymuje i cofa (uwalnia przysłowiową rączkę dziecka). O ile wiem oba typy działają zamiennie więc jaki kupisz to będzie. Przy założeniu że całą instalację masz oryginalną, bo przecież są zamienniki zarówno silniczków i centralnego zamka .
Natomiast jeśli chcesz się upewnić że silnik jest faktycznie zepsuty to poświeć pół godziny zdejm tapicerkę tylnych drzwi po tej samej stronie i i tam go możesz przetestować podpinając wtyczkę. (silniki na tą samą stronę tylni i przedni są takie same.
Natomiast jeśli chcesz się upewnić że silnik jest faktycznie zepsuty to poświeć pół godziny zdejm tapicerkę tylnych drzwi po tej samej stronie i i tam go możesz przetestować podpinając wtyczkę. (silniki na tą samą stronę tylni i przedni są takie same.
- pablomed
- Members
Chciałbym wrócić do tematu, ostatnio odkryłem ze moje szyby same się otwierają/zamykają po przekreceniu kluczyka w drzwiach dalej niż zwykle.
Jak się domyslam jest to auto domykanie szyb, wiec jak dobrac do tego silniczek?
Jak się domyslam jest to auto domykanie szyb, wiec jak dobrac do tego silniczek?
- emeswuu
- Berbeć
tą funkcję maja wszystkie fabryczne silniczki starszego typu i nowsze nic nie musisz dobierać, byle z golfa III były
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1