Witam.
Mam taki problem..
Wycieraczki przednie chodzą mi tylko w jednej pozycji a dokładnie tylko gdy wezme je w dól na jedna z opcji. Reszta opcji mi nie działa tzn. kiedy wezme o jeden zabek w gore manetke to nic nie działa, nie reaguja , gdy wezme o 2 to takze nic.. Nieraz cos zalapia ale nie tak zeby np. mogl sobie ustawic zeby chodzily co 5sek.. nawet na najszybszej predkosci mi nie dzialaja.. jedynie dzialaja mi gdy uzywam spryskiwaczy i gdy przelacze na opcje w dol..
Jest to uciążliwe i dreczace.
Sprawdzałem przekaźniki, spalony bezpiecznik wymienilem. I nadal nic..Jest tak samo jak bylo.
Jakies propozycje? W czym tkwi problem ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: Wycieraczki c.d
Malakas napisał(a):Witam.
Mam taki problem..
Wycieraczki przednie chodzą mi tylko w jednej pozycji a dokładnie tylko gdy wezme je w dól na jedna z opcji. Reszta opcji mi nie działa tzn. kiedy wezme o jeden zabek w gore manetke to nic nie działa, nie reaguja , gdy wezme o 2 to takze nic.. Nieraz cos zalapia ale nie tak zeby np. mogl sobie ustawic zeby chodzily co 5sek.. nawet na najszybszej predkosci mi nie dzialaja.. jedynie dzialaja mi gdy uzywam spryskiwaczy i gdy przelacze na opcje w dol..
Jest to uciążliwe i dreczace.
Sprawdzałem przekaźniki, spalony bezpiecznik wymienilem. I nadal nic..Jest tak samo jak bylo.
Jakies propozycje? W czym tkwi problem ?
manetka wycieraczek prawdopodobnie robi zwarcie
dlatego poszedł bezpiecznik. wymień ją i powinno być OK
- killah
A ja mam propozycję
Wg mnie padł Ci i teraz uwaga padnie chyba nawet prawidłowa nazwa
PRZEŁĄCZNIK ZESPOLONY (manetki wyceraczek, kierunkow i wlacznik awaryjnych)
Znalazlem, np takie cosik na alledrogo, ale ten model jest akurat ze sterowaniem komputerem pokladowym, swoją drogą za 4 dyszki chyba sie nawet oplaca.
http://allegro.pl/item1148727525_przela ... f_iii.html
Ale przed zakupem drugiego jesli masz troche pojęcia i checi polecam Ci zebys sobie sprobowal rozebrac swoj i przeczyscic styki (nawet nie wiem czy to jest sprawa rozbieralna).
A tak zebys mial 100 % pewnosci ze to to , to wez pozycz ze szrotu ten przelacznik zdejmij obudowe stacyjki wyciagnij kostki ze swojego przelacznika i podepnij pod "pozyczony".
Powodzenia.
[ Dodano: 2010-07-26, 21:58 ]
noi killah wyprzedzil mnie
Wg mnie padł Ci i teraz uwaga padnie chyba nawet prawidłowa nazwa
Znalazlem, np takie cosik na alledrogo, ale ten model jest akurat ze sterowaniem komputerem pokladowym, swoją drogą za 4 dyszki chyba sie nawet oplaca.
Ale przed zakupem drugiego jesli masz troche pojęcia i checi polecam Ci zebys sobie sprobowal rozebrac swoj i przeczyscic styki (nawet nie wiem czy to jest sprawa rozbieralna).
A tak zebys mial 100 % pewnosci ze to to , to wez pozycz ze szrotu ten przelacznik zdejmij obudowe stacyjki wyciagnij kostki ze swojego przelacznika i podepnij pod "pozyczony".
Powodzenia.

-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
adams napisał(a):A ja mam propozycjęWg mnie padł Ci i teraz uwaga padnie chyba nawet prawidłowa nazwa
Powodzenia.
mi jak padł od kierunkowskazów to mechanik skołował tylko lewą stronę i koszt był połowę niższy:d
- killah
Hmm..
Rozebrałem obudowe plastikową ale nic pozatym nie udało mi sie sciągnać..
Nie mam zamiaru jechac z tym do mechanika chcem to samemu zrobic..
Dopiero zaczynam sie mechanika interesowac wiec jakies wskazówki jak zdjąć te manetki ? Czy dokladniej ktore styki? I ta manetka na allegro jest inna niz mam..
Rozebrałem obudowe plastikową ale nic pozatym nie udało mi sie sciągnać..
Nie mam zamiaru jechac z tym do mechanika chcem to samemu zrobic..
Dopiero zaczynam sie mechanika interesowac wiec jakies wskazówki jak zdjąć te manetki ? Czy dokladniej ktore styki? I ta manetka na allegro jest inna niz mam..
- Malakas
- Czytacz
tylko jak będziesz ściągał kiere to ustaw koła prosto żebyś potem po założeniu kiery nie miał jej krzywo .
a manetki trzymają się chyba na 2 śrubkach .
a manetki trzymają się chyba na 2 śrubkach .
-

saladrus - Members
Malakas napisał(a):a kierownice jak odkrecic?
http://www.golf3.pl/topics41/przelaczni ... htm#252510
- killah
• Strona 1 z 1