Wtyczka przy skrzynce bezpiecznikowej

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Wtyczka przy skrzynce bezpiecznikowej

Postprzez tdu1705 » 9 sty 2015, o 21:59

Witam mam problem, wczoraj przez przypadek odnalazłem u siebie w golfie wtyczkę która nie jest podpięta do niczego i nie umiem znaleźć gdzie ma być wpięta, może ktoś z was wie gdzie mam szukać drugiej części wtyczki?

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4de ... 4138c.html (sorki za sam link ale nie jestem w stanie dodać zdjęcia nie wiem czemu)

I moje drugie pytanie na czym się trzyma skrzynka bezpiecznikowa bo znalazłem tylko z lewej strony otwór by ją wsadzić ale ciągle mi wypada, z prawej też coś takiego jest (bo nie widze)?

Z góry dzięki za odpowiedź
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Wtyczka przy skrzynce bezpiecznikowej

 

Postprzez lukszumk3 » 10 sty 2015, o 00:52

Jak wszystko działa to wtyczką się nie przejmuj :lol: a co do skrzynki to z lewej jak i z prawej strony wystają z niej plastikowe "bolce", które wchodzą w stalowe mocowania do karoserii, i są zabezpieczane zatrzaskami - jednym na stronę (takie białe w kształcie "wajchy" :-> )
lukszumk3
Czytacz
 
Posty: 96
Dołączył(a): 7 sty 2014, o 22:09
Lokalizacja: Sławęcice

Postprzez tdu1705 » 10 sty 2015, o 10:52

to dzięki za odpowiedź jak przestanie padać to poszukam tych mocowań :)
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez witboy » 10 sty 2015, o 11:01

w sumie ta biala kostka tez mam wolna i ciekawi mnie do czego ona jest :D
Avatar użytkownika
witboy
Ekspert
 
Posty: 1914
Dołączył(a): 28 sie 2011, o 22:55
Lokalizacja: płock
Rocznik: 1993
Silnik: aaz
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez BartheZz_3 » 10 sty 2015, o 11:10

Szczerze mówiąc, to ja także mam jedną taką luzem wiszącą :hyhy:
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Radi » 10 sty 2015, o 11:13

To ja będę lepszy u mnie wiszą w sumie 3 :-P
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez suchyvw » 10 sty 2015, o 11:21

Wiazka silnika jest przystosowana do full opcji, czyli te wolne wtyczki sa np od klimy abs itp ;-) Ktorych np nie macie, a jest mozliwosc tego dolozenia
To nie tylko samochód lecz kawałek życia..
moj-golf/golf-iii-1-8-adz-t51854.html
suchyvw
Badacz tematu
 
Posty: 224
Dołączył(a): 2 cze 2012, o 20:29
Lokalizacja: Łączno/Morąg

Postprzez BartheZz_3 » 10 sty 2015, o 11:27

znalazłem u mnie w temacie posta, że jakoby taka wtyczka mi została od wiązki elektrycznych lusterek, w teorii zaś (w necie znalezione) jest to podgrzewanie luster podłączane kij wie gdzie bo sobie na GG ustalili w dalszym ciągu wątku :D
R.I.P Mystic B. [*]
Avatar użytkownika
BartheZz_3
Members
 
Posty: 4317
Dołączył(a): 16 cze 2011, o 10:24
Lokalizacja: PMI
Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez k-m-r1 » 10 sty 2015, o 12:06

lukasz gdzie idzie przewód gdzie jest wpiety i porównanie z rozpiską skrzynki bezpieczników
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
Avatar użytkownika
k-m-r1
Weteran
 
Posty: 2080
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 18:48
Lokalizacja: OOL DW Praszka Wrocław

Postprzez tdu1705 » 10 sty 2015, o 15:24

nie jest źle jeżeli jest więcej takich osób :P
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Radi » 10 sty 2015, o 16:27

tdu1705 napisał(a):nie jest źle jeżeli jest więcej takich osób :P

w każdym mk3 znajdziesz jakąś wiszącą kostkę, to przez uniwersalność instalacji co moim zdaniem jest spora zaletą.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez tdu1705 » 10 sty 2015, o 18:06

na pewno jest zaletą bo nie będzie się trzeba męczyć z ciągnięciem kabli tylko podłączyć, i trzeba wiedzieć z czego dokładnie jest wtyczka i jak daleko ona się ciągnie :)
tdu1705
Czytacz
 
Posty: 143
Dołączył(a): 15 wrz 2012, o 12:38
Lokalizacja: Bytom
Rocznik: 1997
Silnik: AEE
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 5-drzwiowe


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości