Witam Wszystkich.
Mam mały problem z demontażem wskazówek licznika. Czy jest to proste i w jaki sposób to zrobić. Chodzi mi o to aby dostać się do zegarów elektronicznych aby zmienić podświetlenie.
Z góry wielki dzięki.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wskazówki od licznika
snayper6
- snayper6
- Berbeć
Witam
Jesi masz licznik motometra to lepiej nie uzywaj widelca bo mozesz latwo wyerwac wskazowke
Sprobuj krecic wzkazowkami odwrotnie do wskazówek zegara powoli, żeby nie zepsuc silniczka ( kręcąc staraj się wyciągnąc wskazówke do góry ) - powinno pójść dosyć łatwo . Bynajmiej u mnie tak było
pozdrawiam
Jesi masz licznik motometra to lepiej nie uzywaj widelca bo mozesz latwo wyerwac wskazowke
Sprobuj krecic wzkazowkami odwrotnie do wskazówek zegara powoli, żeby nie zepsuc silniczka ( kręcąc staraj się wyciągnąc wskazówke do góry ) - powinno pójść dosyć łatwo . Bynajmiej u mnie tak było
pozdrawiam- xerek
- Berbeć
ja po wyjęciu zegara najpierw wyjąłem ograniczniki wskazówek, pozwoliłem im swobodnie opaść, dopiero potem podważyłem widelcem, nie było oporów, pomalowałem wskazówki założyłem indiglo i gra jak talala
-

tyberianki - Czytacz
do indiglo nie trzeba zdejmowac wskazówek, a do malowania tym bardziej ![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
![:]](https://www.golf3.pl/images/smilies/cwaniak.gif)
Moje byłe MK3 VR6
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html
moj-golf/vr6-by-pijey88-t4392.html-

PiJey88 - Administrator
- Rocznik: 1996
- Silnik: 2.8 VR6 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
odświeże troche temat i wejde troche na co innego bo nie wiem czy moje wskazowki sa plexy czy cale biale z jakiegos innego materialu bo chodzi mi to ze chcialbym podswietlic wskazowki czyms takim jak na tej stronce nie uzywajac farb fluo
http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
i czy te wskazówki z plexy jak na załaczonym linku z polo, golfa 4 lub passata b5 beda pasowac bez problemu do golfa

http://www.ace.vot.pl/index.php?option= ... &Itemid=35
i czy te wskazówki z plexy jak na załaczonym linku z polo, golfa 4 lub passata b5 beda pasowac bez problemu do golfa

-

Siw3k - Members
- Rocznik: 2002
- Silnik: 1.8T
- Nadwozie: 5-drzwiowe
kolego jesli masz licznik VDO ,i zanim zdejmiesz wskazówki zaznacz je max wychylenie (np. tasma) pozniej przy zakładaniu ich bedzie ci łatwiej je ustawic .
Krecisz wskazówka zgodnie z ruchem zegara gdy poczujesz opór to jest max wychylenie ,w tym miejscu naklej kawałek tasmy.
Gdy je włożysz musisz je ustawic tak by znowu po przekreceniu ich max. był w miejscu tasmy.
Ja mam stary licznik rozebrany na wszystkie czesci i wskazówki tak samo lezą zdjete ,ale na tarczach mam zaznaczone ,własnie to max. wychylenie.
[ Dodano: 2012-02-22, 13:59 ]
Krecisz wskazówka zgodnie z ruchem zegara gdy poczujesz opór to jest max wychylenie ,w tym miejscu naklej kawałek tasmy.
Gdy je włożysz musisz je ustawic tak by znowu po przekreceniu ich max. był w miejscu tasmy.
Ja mam stary licznik rozebrany na wszystkie czesci i wskazówki tak samo lezą zdjete ,ale na tarczach mam zaznaczone ,własnie to max. wychylenie.
[ Dodano: 2012-02-22, 13:59 ]
białe sa ,mozn aje pomalowac farba fluorescencyjna ,albo wymienic na te plexi z polo.pasata.Siw3k napisał(a):nie wiem czy moje wskazowki sa plexy czy cale biale z jakiegos innego materialu
-

swatu - VIP
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1