Witam, zalałem dziś golfa do połowy, wskazówka pokazywała równe pół.
Przejechałem pare kilometrów, patrze a wskazówka nagle jest o jedną kreskę niżej..
Nie możliwe, że tyle nagle spalił a więc wina leży może w pływaku czy w samym wskaźniku ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Wskaźnik poziomu paliwa.
My car, my passion, my lifestyle.
-

robak664 - Czytacz
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
możliwe że wytarta scieżka na pływaku
ale ja bym nie sugerował sie tak tym wskaźnikiem bo to tylko orientacyjnie pokazuje
ale ja bym nie sugerował sie tak tym wskaźnikiem bo to tylko orientacyjnie pokazuje
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
robak664, to jest Twoje nowe auto? czy nowa awaria? Bo wskaźniki czasem tak się zachowują nie całkiem prawidłowo co wynika z tego że "ten typ tak ma" albo wskazania zmieniają się w zalezności czy auto jest pochylone w przód tył w tył. Jeśli nowa sprawa to najpewniej czujnik do zmiany
- pablomed
- Members
masz licznik starej generacji czy ten nowszy na silniczkach elektrcznych.? jesli ten stary to moze tak byc. ja mam ten stary i po zalaniu polowy zbiornika w zaleznosci czy sie przyspiesza czy hamuje wskazowka sie odchyla albo w przod troche albo w tyl. tak samo jak stoisz pod gorke pokaze ze masz mniej i odwrotnie. taki urok tych starych licznikow. w tych z silniczkami elektrycznymi tych problemow nie ma. . poznasz jaki masz licznik po tym ze w nowszych z silniczkami elektrycznymi po przekreceniu zaplonu wskazowki od razu pakazuja poziom paliwa i temperature cieczy i delikatnie podnosza sie do gory obrotomierz i predkosciomiesz a w tych starych wszystko idzie wolno poziom paliwa pokazuje sie po kilkudziesieciu sekundach czyli powoli sie podnosi woda tak samo. wiem bo mialem oba liczniki . zobacz jeszcze plywak ale mysle ze to wina licznika starego typu
- sebastyanov
- Czytacz
• Strona 1 z 1