Wiązka kabli w ścianie.

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Wiązka kabli w ścianie.

Postprzez KEFRZYSKI » 7 lis 2015, o 17:08

Witam. Posiadam MK3 z 1997 roku. Oryginalnie był 1.6 AFT a obecnie 2.8 AAA. Jednak gryzie mnie fakt co zostało nie poprawnie zrobione przy swapie.
Obrazek
Czy w miejscu gdzie widać całą wiązkę, nie powinna iść sama od silnika ? A tam gdzie widać kabel od subwoofera, wiązka od pozostałej elektryki auta ? Wiem przelotkę wciśniętą mam na sztukę :/ dlatego też tu piszę i pytam bo nie wiem co i jak poprawiać.
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

Wiązka kabli w ścianie.

 

Re: Wiązka kabli w ścianie.

Postprzez Radi » 7 lis 2015, o 18:18

Jeśli dobrze pamiętam na dole tam gdzie masz gumową harmonijke to powinna iść cała wiązka świateł akumulatora itp a tam gdzie jest poklejone powinna wychodzić wiązka silnika.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2830
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Wiązka kabli w ścianie.

Postprzez KEFRZYSKI » 7 lis 2015, o 18:40

Mówisz o tej przelotce gumowej pod kablem od audio ? Tam wychodzi chyba drążek kierowniczy :-)
Nigdzie w necie nie mogę znaleźć takich zdjęć, podobnych jak moje.
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

Re: Wiązka kabli w ścianie.

Postprzez Radi » 7 lis 2015, o 18:54

Mowa o tym pod audio tam powinna iść wiązka świateł itp. A drążek to całkiem inna bajka jest pod serwem i jest sporych rozmiarów
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2830
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Wiązka kabli w ścianie.

Postprzez KEFRZYSKI » 8 lis 2015, o 12:21

To ja tej wiązki na dole nie mam ruszonej. Coś gdzieś czytałem że w mk3 w zależności od rocznika były różnie układane te wiązki.
Hmm a czy ktoś wie jaka różnica jest wiązki na aparacie a tej nowszej na module ??
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz

Re: Wiązka kabli w ścianie.

Postprzez Radi » 8 lis 2015, o 16:57

Wątpliwa sprawa by ktoś przy swapie ruszał wiązke świateł bo i po co.
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2830
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Re: Wiązka kabli w ścianie.

Postprzez KEFRZYSKI » 8 lis 2015, o 18:53

Pytam bo koleś który robił swapa, pociął mi jakieś kable przy wyciąganiu wiązki od 1.6 aft. Hmm następnie nie działał mi klakson, mfa, i climatronic działał tak jak by do webasto. Musiał dochodzić i łączyć kable na nowo. Dlatego pytam jak te wiązki są składane.
A coś w sprawie tych wiązek vr6 ktoś coś wie ??
Avatar użytkownika
KEFRZYSKI
Badacz tematu
 
Posty: 161
Dołączył(a): 8 lut 2011, o 16:07
Lokalizacja: Kalisz





Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

cron