vw golf 3 97r głośniki w drzwiach nie działają

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

vw golf 3 97r głośniki w drzwiach nie działają

Postprzez szakal01 » 30 lis 2014, o 18:22

witam mam problem jak go kupiłem juz nie działały oryginalne nie były zmieniane po podłączeniu (były odłączone) nie działają ale te w desce rozdzielczej do góry działają co mam zrobić?? aby je włączyć???
Krzysiek
Avatar użytkownika
szakal01
Czytacz
 
Posty: 57
Dołączył(a): 11 lis 2013, o 16:35
Lokalizacja: Poznań

vw golf 3 97r głośniki w drzwiach nie działają

 

Postprzez klaudek669 » 2 gru 2014, o 22:43

Pierwsze co to sprawdź głośniki czy nie są spalone i grają.

Później zdemontuj maskownice głośników na podszybiu i zobacz czy są podpięte drugie wtyczki od nich do drzwi przednich.
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez VolDan » 4 gru 2014, o 01:29

klaudek669, jeszcze raz powoli ;P mam ten sam problem, w drzwiach działają ale na podszybiu nie, jakie drugie wtyczki? o ile pamietam to wlasnie te na podszybiu mają 2 wejścia a ja mam 1 podpięte
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 680
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez klaudek669 » 4 gru 2014, o 13:13

O to się rozchodzi co na zdjęciu. Jeżeli głośniki w drzwiach były fabrycznie to na podszybiu miałeś wysokotonowce które odtwarzały tylko wysokie dźwięki, miały zastosowany prosty filtr jakim był kondensator który odcinał resztę pasma(taka prosta zwrotnica). Ta druga wtyczka była po to żeby sygnał szedł dalej na duże głośniki te w drzwiach które już odtwarzały pełne pasmo. Dwa głośniki (podszybie - wysokotonowiec i drzwi - szerokopasmowiec) były zasilane po prostu z jednego kanału (prawy przód lub lewy przód).

Obrazek

Jeżeli nie miałeś głośników w drzwiach oryginalnie to w podszybiu siedziały 10 cm głośniki szerokopasmowe, a nie wysokotonowe jak na zdjęciu.

VolDan możesz nie mieć po prostu ciągłości obwodu i podpięte tylko drzwi pod wyjścia przód lewo prawo z kostki iso. Trzeba by zobaczyć bo przypadki są różne, a to co ludzie robili to już wogóle :mrgreen:
Avatar użytkownika
klaudek669
Badacz tematu
 
Posty: 320
Dołączył(a): 14 lis 2013, o 00:12
Lokalizacja: Kłodawa

Postprzez VolDan » 4 gru 2014, o 18:43

oryginalnie siedziały w drzwiach i w pulpicie ;P będzie grzebane :D
Gaz mam w podłodze, nie w bagażniku
VolDan
Moderator Globalny
 
Posty: 680
Dołączył(a): 7 wrz 2014, o 15:22
Lokalizacja: Wrocław
Rocznik: 92
Silnik: ABD POWER
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - - http://www.makadamiaspa.pl



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 18 gości