Witam.
Szukam schematu lub jakiś podpowiedzi, gdzie idą kable od brązowego czujnika wody który znajduje się w króćcu wody przy bloku. Jest to czujnik który rozłącza klimatyzację i włącza 3 bieg wiatraków. Wiem tylko kolory kabli z kostki - 1-żółty, 2-czarno żółty, 3-czarno biały, 4-zielony. Mowa tutaj o Golfie 3 VR6
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: VR6 Schemat brązowego czujnika, 4 pinowego z króćca wody
U mnie nie ma klimy ale mam ten trzeci czujnik tyle że u mnie idą do niego bodaj dwa przewody jeden jest na pewno czarno żółty. Jak dobrze pamiętam idą do przekaźnika wentylatorów tego pod zbiorniczkiem wyrównawczym
-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
No to już coś
sprawdzisz dla mnie gdzie one są wpiete dokładnie ? Jakiś opis, zdjęcie. Będę ogromnie wdzięczny.
Czyli 2 kable chyba idą do sterownika wiatrakami a 2 pozostałe gdzieś muszą być wpiete w climatronic by wyłączyć klimatyzacje tylko gdzie ?
sprawdzisz dla mnie gdzie one są wpiete dokładnie ? Jakiś opis, zdjęcie. Będę ogromnie wdzięczny.Czyli 2 kable chyba idą do sterownika wiatrakami a 2 pozostałe gdzieś muszą być wpiete w climatronic by wyłączyć klimatyzacje tylko gdzie ?
-

KEFRZYSKI - Badacz tematu
Bedę na spokojnie w garage to zobaczę choć nie bedzie to proste. Robiłem cleana i kostkę mam zaciągniętą taśmą że kabli nie widać a sam przekażnik skitrałem pod pulpitem 

-

Radi - Members
- Rocznik: 93
- Silnik: 2.8 AAA
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Radi napisał(a):Robiłem cleana i kostkę mam zaciągniętą taśmą że kabli nie widać a sam przekażnik skitrałem pod pulpitem
Kurcze
postaraj się sprawdzić, może miernikiem sprawdzisz po kablach sygnał. Nie znam nikogo kto ma dostęp do schematów. Czyli gdzie do sterownika wchodzą kable od tego czujnika i do climatronica. Lub do czujnika cisnienia klimatyzacji ?-

KEFRZYSKI - Badacz tematu
• Strona 1 z 1