Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Trzecie światło stop
Jak zabrać się za wymianę żaróweczek/diod w ori świetle stopu hella montowanym na lotkę? Ewidentny brak dostępu do dwóch śrubek mocujących nie pozwala na działanie. Jakieś sugestie?
- cypis290
- Berbeć
spiaku, jak użyłeś konkretnie tego bita? Tam mało miejsca jest miedzy szybą a oprawką żeby śrubokrętem podejść. Mam zestaw kluczy z różnymi nasadkami, przedłużkami i jakoś nie udało mi się nic ugrać. Co jest w tym światełku diody czy żarówki?
- cypis290
- Berbeć
No dobra użyłem Twojego patentu i niby światło się trochę poluzowało ale śrubki dalej nie chcą się wykręcić, takie mam wrażenie. Nie obracały Ci się w koło? Jak głęboko są wkręcone?
[ Dodano: 2011-03-09, 06:24 ]
Udało mi się rozebrać to światło w końcu. Okazuje się, że obracanie śrubek spowodowane było ich totalnym zapieczeniem po przez zardzewienie. Poza tym vw pokazało, że potrafi wymyślić kolejny kretyński patent , a mianowicie nakrętki od tych śrubek są okrągłe i montowane w gumowej uszczelce. Ponowny montaż tym samym sposobem jest nie możliwy.
[ Dodano: 2011-03-09, 06:24 ]
Udało mi się rozebrać to światło w końcu. Okazuje się, że obracanie śrubek spowodowane było ich totalnym zapieczeniem po przez zardzewienie. Poza tym vw pokazało, że potrafi wymyślić kolejny kretyński patent , a mianowicie nakrętki od tych śrubek są okrągłe i montowane w gumowej uszczelce. Ponowny montaż tym samym sposobem jest nie możliwy.
- cypis290
- Berbeć
• Strona 1 z 1