Mam drobny problem przy składaniu golfa (silnik był wyciągnięty). Mianowicie wszystko niby podpiąłem, ale nie podaje mi paliwa i teraz dwie opcje:
1) źle podpiąłem komputer, którejś wtyczki mi brakuje i przez to nie włącza pompy paliwa.
2) przekaźnik 167
I najpierw tym drugim się zajmując. Wygląda on tak:
https://drive.google.com/file/d/0B4gKsu ... sp=sharing
czyli jak podepnę żaróweczkę na pinach 87/30, a następnie dam napięcie na pinach 85/86 to żarówka powinna się zapalić, dobrze myślę, nie?
Bo się nie zapala i zbija mnie to z tropu, bo niby przekaźnik cyka, czyli się przełącza, ale tak jakby nie przekazywał prądu.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: Test przekaźnika 167
Co do opisu sprawdzenia dzialania przekaznika to jeżeli robisz to tak jak opisałeś to się mylisz maestro ! Na Piny 85/86 cewka podajesz napiecie ( tutaj masz racje) ale co do 30/87 to podepnij pod jeden pin (dajmy na to 30) podepnij "+" zasilania a na drugi pin (czyli zostaje nam 87) podlacz do "+" żarówki. A mase od zarowki daj bezpośrednio do "-". Przekaźnik robi za przełącznik a z tego co napisales to zrozumialem że Ty podlaczyleś "+" od żarówki pod jeden pin przekaznika a "-" od żarówki pod drugi pin przekaznika.
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Re: Test przekaźnika 167
No widzisz, faktycznie się z tym zamotałem, dzięki. Sprawdzę to sobie dzisiaj dokładnie.
-

godzik - Berbeć
• Strona 1 z 1