Witam. Założyłem sobie tempomat. Wszystko działa oprócz przycisku zwalniania...
W vagu reaguje ale jak jade to nie ma żadnej reakcji. Guzik przyspieszania oraz wyłączania działa okej. Ktoś wie gdzie może leżeć problem ?
PS : po co są aż 2 czujniki nad pedałem hamowania ?
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
gdzies ostatnio czytalem ze zamiast rzekomego zwalniania to odpowiada on za powrót do poprzedniej zapisanej prędkości jak jedziesz na tempomacie przykładowo 90km/h , wcisniesz sprzegło czy tam hamulec to Ci zwalnia i spróbuj wcisnąć ten przycisk drugi moze to jest to co mowie, sam bede jutro montowac , dzis sie meczylem z ta wtyczka ale juz okablowanie podciagniete jutro zamontuje przyciski.
A powiedz mi masz program na vaga pod windowsa 7
bo ja mam ale pod xp ktorego mam na stacjonarnym kompie i bede musial ciagnac z 10metrów kabla usb jak ostatnio
Poleciał punkcik
Wielkie dzięki!
/slawek5t
A powiedz mi masz program na vaga pod windowsa 7
bo ja mam ale pod xp ktorego mam na stacjonarnym kompie i bede musial ciagnac z 10metrów kabla usb jak ostatnio
Poleciał punkcik
Wielkie dzięki!/slawek5t
Ostatnio edytowano 1 lut 2013, o 17:21 przez bioly21, łącznie edytowano 1 raz
-

bioly21 - Gaduła
bioly21 napisał(a):A powiedz mi masz program na vaga pod windowsa 7bo ja mam ale pod xp ktorego mam na stacjonarnym kompie i bede musial ciagnac z 10metrów kabla usb jak ostatnio
Ustawiasz tryb zgodnosci z windows Xp, a jak nie da rady, towirtualna maszyna i windowski na niej

-

kusiu - Badacz tematu
bioly21, no jutro sprawdze to co mówisz.
tez sie meczyłem z wtyczką, przewody są bardzo krotki i jest mało miejsca aby tam swobodnie operować z kabelkami. Przyciski sobie wkomponowałem w puste zaślepki pod nawiewem.
[ Dodano: 2013-01-31, 20:19 ]
Juz wiem dlaczego są 2 czujniki.
jeden od stopu a drugi od własnie tempomatu oraz od tego hdy hamujemy na biegu to Ecu odcina dawke na pompie. Dlatego jak kiedys probowałem przyspieszyc na lekko wcisnietym hamulcu to nie szło
[ Dodano: 2013-02-01, 16:18 ]
bioly21, miałeś racje
Po wcisnieciu auto wraca powoli do poprzednio zapisanej predkosci, nie zaleznie od biegu, czy to trojka czy czwórka. Swietny bajer 
tez sie meczyłem z wtyczką, przewody są bardzo krotki i jest mało miejsca aby tam swobodnie operować z kabelkami. Przyciski sobie wkomponowałem w puste zaślepki pod nawiewem.
[ Dodano: 2013-01-31, 20:19 ]
Juz wiem dlaczego są 2 czujniki.
jeden od stopu a drugi od własnie tempomatu oraz od tego hdy hamujemy na biegu to Ecu odcina dawke na pompie. Dlatego jak kiedys probowałem przyspieszyc na lekko wcisnietym hamulcu to nie szło
[ Dodano: 2013-02-01, 16:18 ]
bioly21, miałeś racje
Po wcisnieciu auto wraca powoli do poprzednio zapisanej predkosci, nie zaleznie od biegu, czy to trojka czy czwórka. Swietny bajer 
Mój golfik
-

slawek5t - Members
kusiu napisał(a):bioly21 napisał(a):A powiedz mi masz program na vaga pod windowsa 7bo ja mam ale pod xp ktorego mam na stacjonarnym kompie i bede musial ciagnac z 10metrów kabla usb jak ostatnio
Ustawiasz tryb zgodnosci z windows Xp, a jak nie da rady, towirtualna maszyna i windowski na niej
Widze że kolega obeznany
to co mi poradzisz bo chcial bym korzystac z w7 ale mam 64 bit i nie wszystko idzietryb zgodnosci odpada
ok wirtualna maszyna smiga Xirtual BOX działa jest tam Xp 32 bit i 64 bit 2 wersje
i na żadnej nie moge udostepnić portu usb
!!
a i nie ma co wspominac o XP mode bo mam nie tą wersje W7 i nie pujdzie już prubowałem
wienc jakmam sobie z tym poradzic?
a to dla mnie problem bo drugi laptop trzyma z na bateri max 20 minut <5 min uruchamia sie i łączy z autem>
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
-

k-m-r1 - Weteran
• Strona 1 z 1