Moderator: Moderator
U mnie sprawa wyglądała tak samo z tym że czaaaaasaaaami (raz na miesiąc) mi zaskoczył szyberek na 1-2 otwarcia i dalej to samo... tyle że kiedy mi szyber zadziałał to centralny mi nie działał... teraz zauważyłem że jak tą plastikową zaślepką na wejście kolbki pod plastikową pokrywą przy lampce kilka razy poruszam i podociskam to w pewnym momencie zaskakuje szyber i działa normalnie tylko że wtedy przestaje działać centralny tzn kierunki migają, przekaźnik sie odzywa ale poza tym cisza tj. nie zamyka
Jak sie cieplej zrobi to trzeba będzie się bardziej pobawić i zlikwidować usterke
zmiana zawieszenia na ORI str3<=>kolizyjka str4<=>ORI FRONT str5<=
wiem o co chodzi z twoim szyberdachem
przy przelacznikach i lamkach od szyberdachu masz plastikowa prostakatna zaslepke....zdejmij ja i powinienes miec wejscie do recznego sterowania szyberdachem na klucz TORS lub IMBUS (nie pamietam dokladnie) na to wejcie jest taka zasowka plastikowa jak w judaszu na drzwiach w domu
musisz miec ja zaslonieta aby szyber elektrycznie sie zasowal bo jest przy tym czujnik polozenia....mialem u siebie to samo w poniedzialek jak naprawialem swoj szyberek....sprawdz to i problem musi byc z glowy
pozdrawiam

gregor0225 napisał(a):Witamwiem o co chodzi z twoim szyberdachem
przy przelacznikach i lamkach od szyberdachu masz plastikowa prostakatna zaslepke....zdejmij ja i powinienes miec wejscie do recznego sterowania szyberdachem na klucz TORS lub IMBUS (nie pamietam dokladnie) na to wejcie jest taka zasowka plastikowa jak w judaszu na drzwiach w domu
musisz miec ja zaslonieta aby szyber elektrycznie sie zasowal bo jest przy tym czujnik polozenia....mialem u siebie to samo w poniedzialek jak naprawialem swoj szyberek....sprawdz to i problem musi byc z glowy
![]()
![]()
pozdrawiam
![]()

peknieta prowadnica;/ T@jny1990 wielknie dzieki i + dla cb z mojej strony
tylko teraz sie zabrac za naprawe;)Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 11 gości