Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Szyberdach - problem
Witam. Mam mały problem z szyberdachem. A mianowicie otwiera sie w tyl lecz zamknac sie nie chce ani uniesc do gory. Silniczek chodzi w 100 %. Co o tym sadzicie koledzy. Z gory dziekuje za podpowiedzi.
VOLKSWAGEN GOLF III 1.9 TDI 90 KM
- m_ajor91TDI
- Czytacz
wlasnie nic nie zrobilem. kupilem i mowie tylko sie otwieral a nie zamykal sie. Chcialem to ogarnac myslalem ze tez jakies cieglo bedzie urwane ale nie wiem. Cyba zawioze to do mechanika aby mi to ogarnal.
VOLKSWAGEN GOLF III 1.9 TDI 90 KM
- m_ajor91TDI
- Czytacz
GrZeChU91 napisał(a):Bo moze byc tak ze zle ustawiony silniczek jest......
Odkrec silniczek ustaw szyberdach w pozycji zamknietej to samo zrob na silniczku przykrec silniczek i sprawdz.....
U mnie jest dokładnie to, odkręć pokrywkę od silnika na klucze gwiazdkowe, podepnij wiązkę i przytrzymaj pstryczek na zamkniętym póki silnik nie stanie (szyber musi być ustawiony w pozycji zamkniętej). Później przykręcasz silniczek i powinno hulać. U mnie jeszcze jest usterka tego typu, że przy uchylaniu szybra do góry nie działa blokada silniczka, szyber za daleko się wychyla i już wtedy nie wraca, trzeba od nowa rozkręcać silnik i kręcić na zamknięty.
-

uzbek - Badacz tematu
• Strona 1 z 1