Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Syrena alarmu
witam was, nie działa mi syrena alarmu i chciałbym sie dowiedzieć gdzie ona sie znajduje. chyba że za to odpowiedzialne jest co innego to prosze o informacje, z góry wam dzięki 

- kambe14
- Czytacz
Gdy alarm oryginalny to używa dodatkowego sygnału dźwiękowego, podobnego do tego głównego, a znajduje się on (ten od alarmu) wewnątrz kabiny, nad bezpiecznikami.
Natomiast gdy alarm dokładany - no to nie wiem, zwyczajowo gdzieś pod maską; ale wiele zależy od pomysłowości montażysty.
Samą syrenę nie tak trudno odnaleźć chyba?
Natomiast gdy alarm dokładany - no to nie wiem, zwyczajowo gdzieś pod maską; ale wiele zależy od pomysłowości montażysty.
Samą syrenę nie tak trudno odnaleźć chyba?
-

Zico63 - Members
u mnie też jest oryginalny alarm i syrena znajduje się pod prawym błotnikiem (tam gdzie jest antena od radia). O i mam taki problem że alarm sam mi się włącza i wyłącza. Miałem dorabiany pilot od centralki i czasami jak go zamknę z pilota, a otworze z kluczyka czy odwrotnie to właśnie alarm się włącza. Nie posiadam nic od alarmu nie wiem jak się włącza jakie ma czujniki itp. żeby go wyłączyć muszę zamknąć i otworzyć auto z kluczyka. Może ktoś wie jak sobie z tym poradzić? 

-

gizu69 - Czytacz
ale forum jest o golfie III
kambe14, najpierw się dowiedz czy twoje auto w ogóle ma jakikolwiek alarm, jeśli tak szukaj syreny pod maską w okolicy akumulatora lub koło cewki. To jest element dodatkowo montowany po opuszczeniu fabryki więc różnie może być zamontowana
kambe14, najpierw się dowiedz czy twoje auto w ogóle ma jakikolwiek alarm, jeśli tak szukaj syreny pod maską w okolicy akumulatora lub koło cewki. To jest element dodatkowo montowany po opuszczeniu fabryki więc różnie może być zamontowana
- pablomed
- Members
• Strona 1 z 1