Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
światła mijania-problem,poprosze o pomoc
Od wczoraj mam problem ze światłami mijania-gdy włącze światła mijania podczas,gdy silnik nie chodzi wszystko jest elegancko-świecą się. Gdy dalej przekręce kluczyk i odpale silnik-światła mijania gasną i mam tylko postojówki no i jak włącze długie to świecą długie.Podczas jazdy mam tylko pozycyjne lub długie. Gdy zgasze silnik to mam spowrotem światła mijania. Oczywiście przełącznik świateł jest ustawiony na te właśnie światła(podczas pracy silnika i gdy silnik jest wył). Czy to wina przekaźnika? Ze światłami z tyłu wszystko jest w porządku. Mam golfika 3 1,9d 95r. Bardzo prosze o pomoc, bo już pare razy porady na forum mi pomogły. Z góry dziękuje!
- malansky
- Berbeć
Czy w czasie braku mijania są:dmuchawa ogrzew., ogrzewanie t. szyby, wycieraczki - za to wszystko odpowiada przekaźnik z nr 18, jeśli jednak te urz. działają to wyłącznik świateł: czy z niego wychodzi wtedy prąd kablem biało-czarnym ze styku 56?
A swoją drogą - rzadkie objawy!
A swoją drogą - rzadkie objawy!
-

Zico63 - Members
Te urządzenia działają, zauważyłem jeszcze to że jak włączam przeciwmgielne to nic sie nie dzieje. Podczas gdy przeciwmgielne są włączone i chce włączyć długie to wtedy zapala sie lampka informująca o przeciwmgielnych i wtedy światła są. gdy puszcze przełącznik na długie znowu gasną i lampka od przeciwmgielnych i i swiatła. Może to wina przełącznika od długich?? I zaraz sprawdze ten styk 56. Dzieki
- malansky
- Berbeć
Na kostkę przełącznika (na kierownicy) dochodzi biało-czarnym, a wychodzi: żółty - mijania, biały - drogowe.
-

Zico63 - Members
Podłączam się pod temat. Dziś podczas jazdy wyłączyły mi się właśnie światła mijania, wyłączyłem włącznikiem i włączyłem było ok, świecą. Za chwilę ta sama sytuacja więc powtórka i już świeciły. Bezpieczniki są napewno ok. Wczoraj zmieniłem. Czy to kostka stacyjki??
PS. Czytałem że na manetce jakiś problem, ale przecież włącznik od świateł mijania nie jest w manetce.
PS. Czytałem że na manetce jakiś problem, ale przecież włącznik od świateł mijania nie jest w manetce.
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Mój Goferek
Mój Goferek
-

Procent - Members
- Rocznik: 1995
- Silnik: 2000
- Paliwo: PB
- Nadwozie: 3-drzwiowe
• Strona 1 z 1