Moderator: Moderator
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Z przodu i z tyłu?Czapman napisał(a): lewa strona dostaje mniej prądu (świeci mniej wyraziście) niż prawa przy włączeniu prawego kierunku.
Mierzyłeś miernikiem,czy ''na oko''?
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

łukasz1983 - Members
też obstawiałem wadliwą manetkę, ale skoro twierdzisz, że po włączeniu lewego kierunkowskazu ten słabiej świeci niż prawy po włączeniu prawego, to może faktycznie Ci się choinka robi przez brak masy na którejś z tylnych lamp ? Standardowa usterka (choć mnie o dziwo nie zdążyła dotknąć) w golfikach 3 to właśnie brak masy (albo zaśniedziała albo zupełnie urwana). O dziwo zazwyczaj jest to lewa strona
Druga sprawa to nie masz co się martwic że na szrot nie dojedziesz bez prawego kierunkowskazu. Najważniejszy lewy, a jak będziesz chociaż trochę uważał i patrzył w prawe lusterko to prawy kierunek nie będzie Ci nawet potrzebny
Tylko uważaj na ewentualnych rowerzystów którzy będą obok Ciebie na skrzyżowaniach 
Druga sprawa to nie masz co się martwic że na szrot nie dojedziesz bez prawego kierunkowskazu. Najważniejszy lewy, a jak będziesz chociaż trochę uważał i patrzył w prawe lusterko to prawy kierunek nie będzie Ci nawet potrzebny
Tylko uważaj na ewentualnych rowerzystów którzy będą obok Ciebie na skrzyżowaniach 
-

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Nadwozie: 5-drzwiowe
Kupiłem "nową" manetkę i jest to samo, lecz zamiast lewego kierunku mam "dzzzzzzzzzzzzzzzzz", jakkolwiek by to nie nazwać. Przy dobrym wycelowaniu łapie. Ale awaryjne na prawym są nadal.
[ Dodano: 2014-03-13, 17:17 ]
Który kabel to masa i jak sprawdzić czy jest?
[ Dodano: 2014-03-13, 18:34 ]
Ja się załamię... wystarczyło jedną z "kostek" pod kierownicą, tą z bezpiecznikami docisnąć i działa... Dzięki za pomoc
[ Dodano: 2014-03-13, 17:17 ]
Który kabel to masa i jak sprawdzić czy jest?
[ Dodano: 2014-03-13, 18:34 ]
Ja się załamię... wystarczyło jedną z "kostek" pod kierownicą, tą z bezpiecznikami docisnąć i działa... Dzięki za pomoc

- Czapman
- Berbeć
Czapman, To trochę źle cię nakierowałem.
No byłem przekonany,że to manetka.
Plus jest taki,że w razie czego masz zapasową.
No byłem przekonany,że to manetka.
Plus jest taki,że w razie czego masz zapasową.
-

łukasz1983 - Members
łukasz1983 napisał(a):Plus jest taki,że w razie czego masz zapasową
No dokładnie PLUS jak nie wiem co
Jak się zepsuje po drodze manetka (np na autostradzie gdzieś) to na szybko ściągniesz plastiki, zrzucisz kierownicę cyk myk podmienisz manetki złożysz wszystko raz dwa i śmigasz dalej
POZDRO -

adams - Gaduła
- Rocznik: 1994
- Silnik: ABU
- Nadwozie: 5-drzwiowe
adams napisał(a):No dokładnie PLUS jak nie wiem coJak się zepsuje po drodze manetka (np na autostradzie gdzieś) to na szybko ściągniesz plastiki, zrzucisz kierownicę cyk myk podmienisz manetki złożysz wszystko raz dwa i śmigasz dalej
POZDRO
Masz wyobraźnie

-

łukasz1983 - Members
A więc panowie przerabiałem podobny temat. W momencie jak wł. któryś kierunek lewy bądź prawy to migacze działały jak awaryjne, a na domiar złego jeszcze stop mi delikatnie mrugał na przemian z awaryjnymi. Godzina była późna jak mi się to stało i żaden elektryk by mi nie zajrzał do tego więc postanowiłem przejrzeć kostki w lampach. I okazało się że w lewej tylnej lampie stopił mi się lekko jeden ze styków i robił małe spięcie. Wyczyściłem to porządnie z osadu i światła wróciły do normy:) Do dziś mam spokój czyli ponad rok
Moja podpowiedź to sprawdź kostki w lampach czy coś się tam nie przytopiło
Moja podpowiedź to sprawdź kostki w lampach czy coś się tam nie przytopiło

- paka1
- Berbeć