Swap z 2.0 8v na 2.0 16v abf - problem

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Swap z 2.0 8v na 2.0 16v abf - problem

Postprzez Affkariusz » 22 lis 2014, o 14:51

Witajcie. Mam pytanie na ktore nie moge znalezc odpowiedzi nigdzie w internecie. Posiadam golfa 2.0 8v do ktorego kupilem kompletny swap z seata toledo. Abf'a juz wlozylem i pozostaje mi kwestia elektryki co do ktorej wlasnie mam pytanie. Wiazka od mojego golfa zawiera kilka kabelkow, a wiazka ktora dostalem do swapa ma ich o wiele wiecej. Jest ktos w stanie opisac mi ktore kable z wiazki od Toledo mam zostawic, a ktore usunac? Prosze o pomoc :)
Pozdrawiam
Affkariusz
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 14 lis 2012, o 18:04
Lokalizacja: Rypin

Swap z 2.0 8v na 2.0 16v abf - problem

 

Postprzez BialyUst » 23 lis 2014, o 07:14

raczej ta wiązkę co dostałeś to powinieneś zamontować a co do kabelków to musisz wszystkie wykorzystać . podaj kolory kabli jakie tam nie wiesz i z której kostki wychodzą ??
Avatar użytkownika
BialyUst
Members
 
Posty: 1559
Dołączył(a): 3 lis 2008, o 21:31
Lokalizacja: GSL

Postprzez Affkariusz » 23 lis 2014, o 16:54

Na te chwile sprawa wyglada tak: mam podlaczone wszystkie kostki, ale jest problem, w wiazce brakuje 3 kostek, od aparatu zaplonowego i tych, ktore przychodza na przepustnice, moglby ktos z Was mi zrobic zdjecie jak wygladaja te kostki i jakie kolory kabli do nich przychodza, dodaje, ze wiazka jest z seata toledo z roku 95

[ Dodano: 2014-11-29, 02:06 ]
Panowie nadal nikt nic nie wie ?

[ Dodano: 2014-11-30, 22:15 ]
Koledzy, mam aktualnie taki problem, ze zostają mi takie kostki z wiązki od seata i nie bardzo wiem gdzie one mogą iść, pomoże ktoś ?

FOTKI :
http://pics.tinypic.pl/i/00603/sjg74ket5rgg.jpg
http://pics.tinypic.pl/i/00603/o2w49xs6ujcz.jpg
http://files.tinypic.pl/i/00603/h8b4tlzb64yo.jpg
http://files.tinypic.pl/i/00603/vt9sk3snxoc3.jpg
Affkariusz
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 14 lis 2012, o 18:04
Lokalizacja: Rypin

Postprzez Radi » 1 gru 2014, o 11:05

Ciężko to stwierdzić jak pewnie widzisz kostki wygladaja podobnie. Pierwsze co w jakich rejonach sie znajduja?czy na silniku zostaly ci jakieś nie podpięte czujniki?
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Affkariusz » 1 gru 2014, o 15:31

Te kostki sa w rejonie prawej podluznicy czyli od pasazera. Zaden czujnik nie jest bez kostki, ale tak jak mowisz jest kilka takich samych kostek i sam nie wiem czy dobrze te czujniki sa podpiete.. myslalem zeby ktos po kolorach kabli doszedl :)
Affkariusz
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 14 lis 2012, o 18:04
Lokalizacja: Rypin

Postprzez Radi » 1 gru 2014, o 15:34

Rozumiem ze silnik i wiazka jest wyjeta z jednego auta?
Avatar użytkownika
Radi
Members
 
Posty: 2836
Dołączył(a): 16 lut 2009, o 12:15
Lokalizacja: GKA
Rocznik: 93
Silnik: 2.8 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Affkariusz » 7 gru 2014, o 13:52

Silnik odpalony, zamykam temat :)
Affkariusz
Berbeć
 
Posty: 17
Dołączył(a): 14 lis 2012, o 18:04
Lokalizacja: Rypin


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości