Swap Airbag Volkswagen Golf 3 jak podłączyć?

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

Swap Airbag Volkswagen Golf 3 jak podłączyć?

Postprzez MatadeuszBabacz » 13 lis 2014, o 21:39

Obrazek Obrazek

Witam! Jestem nowy na forum. Jeśli zrobię coś źle to mnie poprawcie.
Mój problem jest taki jak w tytule. Mam Golfa 3 z roku 1996, oryginalnie nie miał poduszek powietrznych. Kupiłem cały zestaw (poduszki, elektryka, sensor i kontrolkę. Sprzedawca pokazywał mi jak to wszystko podłączyć. Zrobiłem wszystko tak jak kazał. Twierdził że zielona kostka zaznaczona na foto wisi swobodnie i nie trzeba jej nigdzie podłączać. A czarny kabelek ma być wpięty w mostek do którego nic nie jest podłączone (nie ma z niczym połączenia, nawet z masą). Moje pytanie brzmi: jak to właściwie podłączyć? Proszę o szybkie odpowiedzi, bo mam rozebrane auto a będę go potrzebował w najbliższym czasie. W załączniku schemat (którego ja niestety nie rozumiem) i zdjęcie elektryki z zaznaczonymi wtyczkami (w zielone jest kabelek brązowy i czarno-żółty).
MatadeuszBabacz
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 13 lis 2014, o 21:32
Lokalizacja: Słupca

Swap Airbag Volkswagen Golf 3 jak podłączyć?

 

Postprzez dabus997m » 8 gru 2014, o 18:34

Ta czarna kostka mój kolego to plus po kluczyku. Wpina ją się do gniazda pod kierownicą koło pedałów za skrzynką bezpieczników. Bez tego raczej air bag nie zagada. Zielona nie wiem co to.
dabus997m
Berbeć
 
Posty: 1
Dołączył(a): 8 gru 2014, o 17:59
Lokalizacja: Brzozów

Postprzez siti07 » 29 gru 2014, o 00:53

Witam. Podepnę się pod temat bo też właśnie dokładam poduchy do golfiny. Ja mam pytanie takie czy sterownik poduszek musi być na konsoli środkowej w oryginalnym miejscu, czy też może być np. bardziej po stronie pasażera ( bo oryginalnie nie miałem śrub do przykręcenia na konsoli a blachy montażowej też nie mam i byłoby miejsce pod poduszka pasażera na belce pod deską rozdzielczą ) oczywiście strzałka jest w kierunku jazdy i jest sterownik w poziomie ale to to nie wiem czy ma znaczenie. Drugie pytanie mam takie czy do zasilenia sterownika nie ma gotowego gniazda w skrzynce bezpieczników żeby tylko wpiąć, ewentualnie jak jest zajęte to czy wie ktoś w który pin w którym złączu się wpiąć?(poniżej foto ze złączami). Pozdrawiam


Obrazek

[ Dodano: 2015-01-06, 13:59 ]
Nikt nie pomógł, no ale wyszperałem które złącze więc piszę dla potomnych :D Otóż jest to złącze "X" ;)
Avatar użytkownika
siti07
Badacz tematu
 
Posty: 164
Dołączył(a): 1 paź 2008, o 23:20
Lokalizacja: Krosno


- - - http://www.kami.pl/



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

cron