Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sterownik centralnego zamka (typ Bloker 60)
Koledzy mam problem centralka nie reaguje na otwarcie i zamykanie z pilota jak i z oryginalnego kluczyka? wszystko podłączone zielony do otwierania szary do zamykania migacze działają a centralka nie zamyka i nie otwiera wg. brak jakiejkolwiek reakcji pompki patrzyłem napięcie idzie do pompki przy zielonym jak i przy szarym czyżby pompka wadliwa? a dodam ze dzień wcześniej pompka działała ale bez tego całego blokera aha i czas mam ustawiony na 3.5s
-

danielu99 - Berbeć
Bezpiecznik sprawdzałeś? Może przy montażu zwarcie zrobiłeś..
BTW, skoro sprzedawca chwali się takim fachowym doradztwem, to może warto skorzystać?
BTW, skoro sprzedawca chwali się takim fachowym doradztwem, to może warto skorzystać?
Voice Kraft - postaw na jakość!
Volkswagen Klub Polska #157
.
Volkswagen Klub Polska #157
.
-

slavwek.ie - Moderator Globalny
czas należy zmniejszyć na jak najkrótszy czyli pewnie masz tam 0,5 sekundy możliwe do ustawienia ale nie z tej przyczyny nie działa. Jeśli prócz ogólnego schematu masz dodatkowych kilka schemacików do różnych wersji zamka centralnego to masz wybrać sterowanie plusem ( a nie sterowanie zamkiem pneumatycznym). Jeśli tak zrobiłeś i mimo to nie działa to daj tu skany całego schematu i opisz dokładnie jak podłączyłeś, musiałeś zrobić jakiś błąd, obyś pompki przez to nie zjarał. Popatrz na bezpieczniki szczegolnie 21 i 14. Sprawdź czy działają światła cofania sa powiązane z centralem
- pablomed
- Members
jakiego schematu użyłeś do podłączenia
? bo są możliwe 3 różne Ty masz zrobić sterowanie najlepiej PLUSEM
a co do samego czasu 0,5s lub 3s to przy jednym z nich nie ma to różnicy bo działa to tak czy inaczej sprawdzałem to na swoim PHANTEONIE
ten czas jest ważny jak wpinasz się w jedną linię w pompce np. w AUDI
? bo są możliwe 3 różne Ty masz zrobić sterowanie najlepiej PLUSEM
a co do samego czasu 0,5s lub 3s to przy jednym z nich nie ma to różnicy bo działa to tak czy inaczej sprawdzałem to na swoim PHANTEONIE
ten czas jest ważny jak wpinasz się w jedną linię w pompce np. w AUDI
-

marcinkoz2910 - Members
Proszę bardzo tu macie schemat mojej centralki
A tutaj schemat podłączenia oczywiście podłączałem wg schematu Nr2
dodam masa przy pompce jest czerwono biały ma +12v do pompki dochodzi impuls na zielonym przy otwieraniu i na szarym przy zamykaniu +12v ale pompka nie reaguje zamówiłem już nową ale może tą da się uzdrowić
Zaznacze iż wcześniej miewała różne bóle przy otwieraniu chodziła jeszcze z 30 sec. doszedłem do tego iż węzyki są szczelne a w samej pompce uciekało powietrze
Pozdrawiam i czekam na pomoc 
Edit:
Odcinki zapłonu nie podłączałem.
Zworka na sterowniku ustawiona na 3.5 sec.
Migacze działają tzn. migają przy uzbrajaniu jak i rozbrajaniu.
Bezpiecznik OK.
Pompka standardowo zalana styki pośniedziałe wymyłem w spirytusie styki na blaszce wysuszyłem, ale dzisiaj rano nic ją nie ruszało dalej nawet na krótko nie dawała oznak życia
A tutaj schemat podłączenia oczywiście podłączałem wg schematu Nr2
dodam masa przy pompce jest czerwono biały ma +12v do pompki dochodzi impuls na zielonym przy otwieraniu i na szarym przy zamykaniu +12v ale pompka nie reaguje zamówiłem już nową ale może tą da się uzdrowić
Zaznacze iż wcześniej miewała różne bóle przy otwieraniu chodziła jeszcze z 30 sec. doszedłem do tego iż węzyki są szczelne a w samej pompce uciekało powietrze
Pozdrawiam i czekam na pomoc 
Edit:
Odcinki zapłonu nie podłączałem.
Zworka na sterowniku ustawiona na 3.5 sec.
Migacze działają tzn. migają przy uzbrajaniu jak i rozbrajaniu.
Bezpiecznik OK.
Pompka standardowo zalana styki pośniedziałe wymyłem w spirytusie styki na blaszce wysuszyłem, ale dzisiaj rano nic ją nie ruszało dalej nawet na krótko nie dawała oznak życia

-

danielu99 - Berbeć
danielu99, jeśli na krótko podany impuls +12V na zielony i szary w pompce to znak że pompka się skończyła i dlatego też centralka nie będzie sterować zamkiem
a co do schematu to dobrze podłączyłeś ja jeszcze na wyjścia sterujące z centralki założyłem diody prostownicze 5A jako zabezpieczenie
a co do schematu to dobrze podłączyłeś ja jeszcze na wyjścia sterujące z centralki założyłem diody prostownicze 5A jako zabezpieczenie
-

marcinkoz2910 - Members
danielu99, jak masz lutownicę i cynę to możesz spróbować przelutować na nowo wszystkie połączenia lutowane
oraz można wymienić kilka newralgicznych elementów na płytce
zapoznaj się z tym tematem
oraz można wymienić kilka newralgicznych elementów na płytce
zapoznaj się z tym tematem

-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1