Witam.
Posiadam Golfa 3 1.9 Diesel od około 3 tyg. Nie było z nim żadnych problemów do dzisiaj, kiedy wsiadłem do auta i chciałem go odpalić. Włożyłem kluczyk do stacyjki przekręciłem, standardowo zapaliły sie kontrolki i kiedy chciałem przekręcić kluczyk dalej nie mogłem ponieważ coś go blokowało. Przekręcił sie może na 1 mm zgasły kontrolki tak jak w czasie odpalania i dalej nie da sie przekręcić kluczyka.
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Re: Stacyjka
Puchar napisał(a):Witam.
Posiadam Golfa 3 1.9 Diesel od około 3 tyg. Nie było z nim żadnych problemów do dzisiaj, kiedy wsiadłem do auta i chciałem go odpalić. Włożyłem kluczyk do stacyjki przekręciłem, standardowo zapaliły sie kontrolki i kiedy chciałem przekręcić kluczyk dalej nie mogłem ponieważ coś go blokowało. Przekręcił sie może na 1 mm zgasły kontrolki tak jak w czasie odpalania i dalej nie da sie przekręcić kluczyka.
Kostka stacyjki prawdopodobnie siadła... wez poruszaj kluczykiem na boki do przodu i zobacz czy zapali

-

K@mil - POMOCNIK

Siema. u mnie tak właśnie to działa że trzeba troszke kluczyk do góry podnieść prze odpalaniu, ja się przyzwyczaiłem do tego i nie mam zamiaru tego narazie naprawiać gdyż nikt z rodziny nie chce "pożyczać" mojego golfika bo nie umieją zapalić...Tak jak K@mil mówi, siada kostkaK@mil napisał(a):wez poruszaj kluczykiem na boki do przodu i zobacz czy zapali
-

mazzieh84 - Badacz tematu
15-20 zetaPuchar napisał(a):a ile taka kostka może kosztować?
fotoporada z innego 4-um:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=157068
-

prezesik - Members
dokładnie wszystko się zgadza z tym co pisza koledzy
Tylko powodzenia przy składaniu tego układu krzyżowego gdzie jest sprężyna (to ostatnia fotka)
Ile ja się na kur**** przy poskładaniu tego
Ale robotę wykonać trzeba bo kiedyś możesz w ogóle nie odpalić auta
Tylko powodzenia przy składaniu tego układu krzyżowego gdzie jest sprężyna (to ostatnia fotka)
Ile ja się na kur**** przy poskładaniu tego
Ale robotę wykonać trzeba bo kiedyś możesz w ogóle nie odpalić auta

-

marcinkoz2910 - Members
• Strona 1 z 1