stacyjka, brak zapłonu

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

stacyjka, brak zapłonu

Postprzez Tomuh94 » 22 gru 2014, o 22:56

Stacyjka wymieniona na nowa i nic, znowu zero reakcji, ale pojawił sie dodatkowy problem. Kiedy podłącze centralny i alarmi ustawie kluczyk na zapłon to szyby wariują jedna do gory druga w doł, kiedy odlacze alarm ten problem mija ale nadal kontrolki nie palą dodam , że swiatla prawe palą caly czas, postojowe, kierunek obrysowka , dziala tylko lewa strona normalnie. Nie wiem już co kombinowac , nie dość , że ze stacyjka calyd zien sie meczylem to jeszcze nic to nie dalo, zero reakcji na kluczyk kontrolki nie pala , godzine pokazuje, ale stanu zbiornika i reszty brak. Było dobrze i z dnia na dzien przestało działac zenuaaa , (auto garazowane i sie bardziej rozciapało). Może to alarm sie rozkodował czy coś, zamka na pilot nie zamyka...
Doradzcie coś
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

stacyjka, brak zapłonu

 

Postprzez MiroGti » 30 gru 2014, o 12:50

Sprawdź na podszybiu gdzie znajduje się komputer czy jakiś intruz ci w kabelkach nie majstrował ;-)
albo kupiłeś złą kostkę lub ten bolec co wchodzi do kostki jest mocno wytarty i nie załącza kostki plastikowej ,rozbierz jeszcze raz i spróbuj na krótko przekręcić bez stacyjki tylko samą kostką czy w tedy będzie normalnie odpalał
moj-golf/black-mk3-by-mirogti-t68213.html

Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Avatar użytkownika
MiroGti
Forumowy wyjadacz
 
Posty: 852
Dołączył(a): 28 sty 2014, o 20:04
Lokalizacja: KDA
Rocznik: 97
Silnik: 2.0 AGG GTI
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Tomuh94 » 3 sty 2015, o 22:56

Kolego, a co to znaczy na krotko i gdzie ten komputer sie znajduje? ten na miejscu pasażera z tyłu o ten chodzi? a Mowiąc bolec , masz na mysli ten kawałek czegoś wychodzacy w kostke podczas wkladania kluczyka?
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Misiek1994 » 3 sty 2015, o 23:37

Tomuh94,
MiroGti napisał(a):Sprawdź na podszybiu gdzie znajduje się komputer


co do odpalenia, ja u mnie odpaliłem dwoma kablami od stacyjki, ale nie pamiętam którymi ;/
Avatar użytkownika
Misiek1994
Badacz tematu
 
Posty: 352
Dołączył(a): 28 lis 2012, o 21:54
Lokalizacja: Przemyśl/Torki
Rocznik: 1992
Silnik: 1.4 ABD
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Tomuh94 » 11 mar 2015, o 17:27

Z braku czasu i pieniedzy ... w koncu nadszedł czas na goferka po 6 miesiecznej eksploatacji w garazu , Auto jutro jedzie do eletryka , na wiosne juz mysle pojezdzi.
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - -



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości