stacyjka , brak zapłonu,

Wszystkie informacje o instalacji elektrycznej

Moderator: Moderator

stacyjka , brak zapłonu,

Postprzez Tomuh94 » 19 gru 2014, o 16:16

witam forumowiczow, problem jest nastepujący...
tydzien temu prubowałem odpalić auto po długim czasie prac koniecznych kiedy stał od wrzesnia w garazu. silnik krecił normalnie rozrusznik chodzil silnik krecil stacyjka dzialala kontrolki rowniez (jak z fabryki), minął tydzien golfik do konca zlozony , kluczyk w stacyjke i dno... zero reakcji na kluczyk, tzn swiatła palą wycieraczki chodzą szyby elekt. dzialaja, ale na desce rozdzielczej zadna kontrolka nie pali i wogole rozrusznikiem nie kreci, pytanie do was to takie co to moze byc grane? dodam ze z 2 razy tak cyklo rozrusznikiem ale to wszystko, dodam ze alarm jest fimry clifford concept 200 ... , kiedy zwarlem rozrusznik to kreci, ale silnik stoi pomozcieeeeee

DOdam jeszcze ze kiedy dzialal to krecilem go z 30 min , moze stacyjka poszla...
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

stacyjka , brak zapłonu,

 

Postprzez Pawlix » 19 gru 2014, o 16:58

Czyzby cewka? sprawdz :P
Avatar użytkownika
Pawlix
Badacz tematu
 
Posty: 170
Dołączył(a): 25 paź 2014, o 13:35
Lokalizacja: Lubuskie

Postprzez trojeczkaGT » 19 gru 2014, o 17:03

Paweł gdzie w 1.9 TDI jest cewka ;-) Tomek obstawiam ze kostka stacyjki Ci poszla, mi w audi tez poszla nagle az bylem w szoku, skoro nie swieca kontrolki to raczej ona jest winna, bo alarm nie odcina pradu tak by kontrolek nie bylo tylko zaplon lub pompe paliwa.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
Avatar użytkownika
trojeczkaGT
Members
 
Posty: 1745
Dołączył(a): 6 sie 2011, o 21:36
Lokalizacja: DDZ i DSW
Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Pawlix » 19 gru 2014, o 17:11

sory nie zauwazylem ze TDi masz :D
Avatar użytkownika
Pawlix
Badacz tematu
 
Posty: 170
Dołączył(a): 25 paź 2014, o 13:35
Lokalizacja: Lubuskie

Postprzez AdiK__ » 19 gru 2014, o 17:16

Kostka stacyjki na 100%
Avatar użytkownika
AdiK__
Members
 
Posty: 1637
Dołączył(a): 19 sty 2011, o 15:49
Lokalizacja: Sokółka
Rocznik: 2003
Silnik: AVF+
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Tomuh94 » 19 gru 2014, o 17:52

dziekuje bardzo. niestety weekend mam pracujacy i juz nie zdaze kupic... ew w srode , dam znać jak kupie czy to jednak to czy też nie . pozdrawiam ;], mowie wyjade juz dzisiaj po 3 miesaicach garazowania a tu dupaaaa ;/

[ Dodano: 2014-12-22, 12:27 ]
cholera, kostka stacyjki wymieniona i to samo, zero reakcji na kluczyk, dodam , że sie cos popieprzyło znowu... szyby wariują , same sie otwieraja i zamykaja (jedna na dół druga do gory) WTF? o co tu chodzi? czyzby komputer dostał zwarcie i sie skasował program od alarmu ? ;/ co robic?
Tomuh94
Czytacz
 
Posty: 60
Dołączył(a): 14 kwi 2014, o 19:53
Lokalizacja: Bydgoszcz
Rocznik: 1994
Silnik: 1.9 Tdi 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe


- - - autokary wrocław



Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości