Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
ssanie/temperatura
Witam, mam problem z moim golfem, tuz po odpaleniu go temperatura na lczniku pokazuje 90* do tego nie pojawia sie w ogóle ssanie które jeszcze było zanim to sie zrobiło z temperaturą, sprawdzałem z mechanikiem czujnik temperatury i to nie wina czujnika bo on jest sprawny, sprawdzaliśmy tez na innych czujnikach i wszystko działa a licznik dalej wskazuje 90* i ssanie w ogóle sie nie załącza, gdzie może być problem? W kablach wygląda wszystko na dobrze (jedyny czujnik jaki mam zepsuty to od wstecznego ale to nie robi chyba problemu?) bezpieczniki wszystkie są dobre, wiec o co może chodzić? Termostat itp powymieniane.
-

mlodyidosia - Berbeć
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.8 ABS
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
Re: ssanie/temperatura
No czujnik raczej, chyba że masz gdzieś uszkodzone przewody i zwierają do czegoś. Przepatrz wiązke czy nie jest gdzieś przetarta
- szymekk
- Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: AEA 1.6
- Paliwo: PB
Też bym stawiał na czujnik, pożycz od kogoś albo u mechanika powiedz żeby Ci wstawił jakiś od innego golfa, jak pokaże się normalna temperatura, to masz 100% pewności że to czuujnik 

-

Misiek1994 - Badacz tematu
- Rocznik: 1992
- Silnik: 1.4 ABD
- Paliwo: PB
Misiek1994 napisał(a):Też bym stawiał na czujnik, pożycz od kogoś albo u mechanika powiedz żeby Ci wstawił jakiś od innego golfa, jak pokaże się normalna temperatura, to masz 100% pewności że to czuujnik
Chodzi o to, ze to nie czujnik, podczepialiśmy i sprawdzaliśmy 3 czujniki z tym ze każdy dobry (1 mój i dwa nowiutkie) i nas każdym pokazuje to samo

-

mlodyidosia - Berbeć
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.8 ABS
- Paliwo: PB+LPG
No to kable przepatrz
- szymekk
- Badacz tematu
- Rocznik: 1995
- Silnik: AEA 1.6