dziekiModerator: Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
A ja sie podepnę pod temat i zapytam o to czy - można wsadzić te dysze od paska b5 bo w nich taka jakby mgiełką pryska na całą szybę o wiele lepiej myje ja niż te nasze 4 strumienie
robił ktoś taką zamianę?
robił ktoś taką zamianę?-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
AdiK__ napisał(a):A ja sie podepnę pod temat i zapytam o to czy - można wsadzić te dysze od paska b5 bo w nich taka jakby mgiełką pryska na całą szybę o wiele lepiej myje ja niż te nasze 4 strumienierobił ktoś taką zamianę?
do tego pewnie będzie potrzebna silniejsza pompka spryskiwaczy z racji większego ciśnienia. było kiedyś o tym w temcie montażu sprysków do ksenonów.
- killah
No i pompka dobrze podaje- węże dałem nowe- jednak spryskiwacze dalej robią jak robiły. Muszą być strasznie zawalone. nie mogę na allegro znaleźć w ogóle ani nowych ani uzywanych.
No i pytanie- słyszałem, że ciężko się spryskiwacze wyciąga. Jaki jest na to sposób ? zęby nie poniszczyć lakieru maski. Czy nie trzeba ich podważać ? tylko odbezpieczyć jakoś od środka
No i pytanie- słyszałem, że ciężko się spryskiwacze wyciąga. Jaki jest na to sposób ? zęby nie poniszczyć lakieru maski. Czy nie trzeba ich podważać ? tylko odbezpieczyć jakoś od środka
- oldsoul
- Czytacz
dmuchnij kompresorem w wężyk od spryskiwacza powinno przepchać ten syf jeśli jest ,mi to pomogło bo miałem tak jak ty 

- patryk1981
- Czytacz
oldsoul napisał(a):No i pytanie- słyszałem, że ciężko się spryskiwacze wyciąga. Jaki jest na to sposób ? zęby nie poniszczyć lakieru maski. Czy nie trzeba ich podważać ? tylko odbezpieczyć jakoś od środka
Otwórz maskę i tam jest malutki ząbek który wciskasz palcem i spryskiwacz wychodzi bezboleśnie i gładko
Proste jak ... 
-

AdiK__ - Members
- Rocznik: 2003
- Silnik: AVF+
- Paliwo: ON
- Nadwozie: kombi
Dobra spryskiwacze o dziwo PODGRZEWANE ! juz wymontowałem- jednak kabelki od podgrzewania i tak i tak były pourywane. W każdym razie żeby nie kupować nowych dysz to jak bez kompresora te moje stare ratować ?
[ Dodano: 2011-03-09, 20:33 ]
http://allegro.pl/spryskiwacz-przedniej ... 63911.html
I czy takie dysze w razie czego będą dobre ? Czy jak u was wyglądają te dysze ( bez ogrzewania ) Bo moje się różnią od tych ale miałem ogrzewane
[ Dodano: 2011-03-09, 20:33 ]
http://allegro.pl/spryskiwacz-przedniej ... 63911.html
I czy takie dysze w razie czego będą dobre ? Czy jak u was wyglądają te dysze ( bez ogrzewania ) Bo moje się różnią od tych ale miałem ogrzewane
- oldsoul
- Czytacz