Mam ogromną prośbę o sprawdzenie w swoich golfikach jaka jest rezystancja grzałką powietrza dolotowego znajdującego się pod kolumną przepustnicy i ewentualnie jaki ma pobór prądu. W moim golfie grzałka ma 1,6 Ohma i pobiera 19-19,5 Ampera a to chyba za dużo.
Przegrzewa mi się przekaźnik i przywędziły trochę przewody zapłonowe a że jest to bezpośrednie połączenie ze sterownikiem to nie chcę go zniszczyć, chyba że to sterownik jest walnięty.
Dziękuję z góry.
Rafał.
Na przyszłość proszę pamiętać o precyzowaniu tytułu tematu. Nie ten dział - przenoszę do - "Elektryka" .
palio
Moderator: Moderator
• Strona 1 z 1
Sprawdzenie oporu i rezystancji - monowtrysk
Ostatnio edytowano 26 mar 2014, o 16:47 przez raff, łącznie edytowano 2 razy
- raff
- Czytacz
raff, Co do oporu,to ci nie powiem,bo nie mam jak dzisiaj pomierzyć,natomiast jak kiedyś mierzyłem,ile bierze prądu "jeż'' to z tego co pamiętam brał 15A.
Tobie jak bierze w granicy 20A nie powinno to zbyt dużo obciążyć przekaźnika,jest on jak się nie mylę na 30 lub 40A.
Jak się grzeje przekaźnik to przeczyść styki,może pomoże.
Tobie jak bierze w granicy 20A nie powinno to zbyt dużo obciążyć przekaźnika,jest on jak się nie mylę na 30 lub 40A.
Jak się grzeje przekaźnik to przeczyść styki,może pomoże.
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe
-

łukasz1983 - Members
- Rocznik: 1993
- Silnik: 1.6 ABU 1.8 Z18XE
- Paliwo: PB+LPG
- Nadwozie: 3-drzwiowe